Νέα
  • ΓΔ: 1027.7 +0.64%
  • Τζίρος: 4,91 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αντίστροφη μέτρηση για τα ακίνητα της Ektasis Development

Πηγή: Pixabay
Πηγή: Pixabay

Κανονικά θα διεξαχθούν οι πλειοδοτικοί διαγωνισμοί επί των ακινήτων της Ektasis Development, οι οποίοι έχουν προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα καθώς δεν υπάρχει καμία απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία να ανατρέπει την ειδική διαχείριση ή να εμποδίζει την πρόοδο της διαδικασίας εκποίησης. Αυτό ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής η ειδική διαχειρίστρια της εταιρείας, Βασιλική Τσιάτα, υπενθυμίζοντας ότι η προθεσμία υποβολής προσφορών ξεκινάει την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021 και λήγει την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021.

Η ανακοίνωση της Ειδικής Διαχειρίστριας

Η Ειδική Διαχειρίστρια ανακοινώνει ότι ουδεμία απόφαση του Αρείου Πάγου εκδόθηκε επί της ασκηθείσας από την οφειλέτρια εταιρεία (Ektasis Development) αναίρεσης, που να κάνει δεκτή την αναίρεση της και να ανατρέπει την ειδική διαχείριση ή να εμποδίζει την πρόοδο της διαδικασίας. Ούτε υπάρχει άλλη απόφαση οποιουδήποτε δικαστηρίου που να εμποδίζει την πρόοδο της διαδικασίας των προκηρυχθέντων δεκαπέντε (15) πλειοδοτικών διαγωνισμών. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής προσφορών ξεκινάει την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021 και λήγει την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021 από τις 10πμ έως τις 6μμ.
 
Παρότι οι πλειοδοτικοί διαγωνισμοί έχουν δρομολογηθεί, το ερώτημα εάν η Ektasis Development θα προχωρήσει σε νομικές ενέργειες προκειμένου να ανατρέψει τη διαδικασία παραμένει. 

Ποια είναι τα ακίνητα 

Το χαρτοφυλάκιο της Ektasis, που τέθηκε σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης τo καλοκαίρι του 2019, περιλαμβάνει ακίνητα αξίας άνω των 100 εκατ. ευρώ.
Στα ακίνητα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό περιλαμβάνεται το οικόπεδο στη διασταύρωση της οδού Χειμάρρας 10-12 και Λεωφόρου Αμαρουσίου -Χαλανδρίου  στο Δήμο Αμαρουσίου, συνολικής επιφάνειας 17 στρεμμάτων με το παλαιό κτίριο της Kodak.

Τα παλαιά κτίσματα που βρίσκονται εντός του οικοπέδου έχουν επιφάνεια 7.240,87 τ.μ. Το ακίνητο καλύπτει ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, με Σ.Δ. 1, κάλυψη 40% και Χρήση Γης Πολεοδομικού Κέντρου (ενδεικτικά: Κατοικίες, Ξενοδοχεία 4* και άνω, Γραφεία, Τράπεζες, Ασφάλειες, Κοινωφελείς Οργανισμοί, Διοίκηση (πλην Υπουργείων), Εστιατόρια, Πολιτιστικά Κτίρια, Διαγνωστικά Κέντρα κ.α.).

«Το μέγεθος του ακινήτου καθώς και η τοποθεσία του, το χαρακτηρίζουν μοναδικό για την ανέγερση μοντέρνων και υψηλής αισθητικής γραφειακών χώρων» αναφέρεται χαρακτηριστικά. Η ευρύτερη περιοχή χαρακτηρίζεται από Class Α γραφεία όπως αυτά της Google Hellas, Trastor, E&Y, Deloitte, Viohalco κ.α.

«Φιλέτο» θεωρείται και το ακίνητο που βρίσκεται στον κόμβο της Λ. Καλυφτάκη με την Εθνική Οδό στην Βιομηχανική Περιοχή Κηφισιάς. Το ακίνητο αποτελείται και από ένα οικόπεδο επιφάνειας 4.047,20 τ.μ. με ημιτελές τριώροφο κτίριο γραφείων πλέον δύο υπογείων στάθμευσης συνολικής επιφάνειας 7.768,73τ.μ. και από ένα αγροτεμάχιο επιφάνειας 549,95τ.μ. Το εν λόγω ακίνητο πωλείται μαζί με γήπεδο μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο με επιφάνεια 570 τ.μ. στην ίδια περιοχή.

«Στην περιοχή αναπτύσσεται ένα πολύ δραστήριο Βιομηχανικό Πάρκο (Καλυφτάκη) με ισχυρές βιομηχανικές εταιρείες (φαρμακευτικές, εμφιαλώσεως, εξοπλισμού όπως UNIPHARMA, El Lilly, Intermed, Coca Cola, YALCO, AVIS), αλλά και πρόσφατα σύγχρονα κεντρικά γραφεία εταιρειών όπως ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΛΑΪΣ, STAR Channel», τονίζεται στην περιγραφή.

Πωλούνται, επίσης, δύο όμορα οικόπεδα (4.800 τ.μ. και 3.700 τ.μ. αντίστοιχα με κτίσματα) που βρίσκονται στο Ηράκλειο Αττικής στη θέση Λυκόβρυση επί των οδών Αμαρουσίου-Λεωφόρου Ειρήνης. Στο ένα ακίνητο στεγαζόταν η ψυχιατρική Κλινική «Αγία Τριάς». Πέντε άλλα μεγάλα ακίνητα της Ektasis πωλούνται στην περιοχή του Μαραθώνα, ενώ μέσω των υπολοίπων πλειστηριασμών πωλούνται ποσοστά εξ αδιαιρέτου ιδιοκτησιών, διαμερίσματα, άλλα οικόπεδα κ.λπ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ