Νέα
  • ΓΔ: 1413.26 -0.42%
  • Τζίρος: 104,62 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Credit Suisse: Αναλήψεις-ρεκόρ 84 δισ. φράγκων από πελάτες της - Ζημιές στο δ' τρίμηνο

Credit Suisse
Πηγή: APImages

Σε αναλήψεις 84 δισ. ελβετικών φράγκων από την Credit Suisse προχώρησαν πελάτες της τράπεζας τις πρώτες εβδομάδες του δ’ τριμήνου, υπογραμμίζοντας την έκταση των ανησυχιών για τις προσπάθειες αναδιάρθρωσής της μετά από πολλά χρόνια που η εικόνα της αμαυρώθηκε από σκάνδαλα.

Zημιές 1,5 δισ. φράγκων στο δ' τρίμηνο

Η τράπεζα προειδοποίησε σήμερα ότι αντιμετωπίζει ζημιές ύψους 1,5 δις. ελβετικών φράγκων στο δ’ τρίμηνο, εν μέρει λόγω της μείωσης των κεφαλαίων πελατών της που διαχειρίζεται από τις αρχές του Οκτωβρίου έως τις 11 Νοεμβρίου.

Το ύψος των εκροών είναι πιθανόν το μεγαλύτερο που έχει σημειωθεί από την περίοδο της μεγάλης χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Οι εκροές ήταν ιδιαίτερες μεγάλες από τη θυγατρική εταιρεία διαχείρισης πλούτου της ελβετικής τράπεζας, όπου ανήλθαν στο 10% του υπό διαχείριση ενεργητικού. Αν και «μειώθηκαν σημαντικά από τα υψηλά επίπεδα των δύο πρώτων εβδομάδων του Οκτωβρίου», δεν έχουν αναστραφεί ακόμη, σύμφωνα με την τράπεζα.

Οι ζοφερές προοπτικές αναδεικνύουν πόσο επείγον είναι για τον πρόεδρο, Αξελ Λέμαν, να βάλει ξανά την Credit Suisse σε μία βιώσιμη τροχιά μέσα από τη σαρωτική αναδιάρθρωσή της που προβλέπει τον περιορισμό της επενδυτικής τράπεζας και μεγαλύτερη έμφαση στο private banking.

Αύξηση κεφαλαίων 4 δισ. φράγκων

Οι μέτοχοι της τράπεζας ενέκριναν σήμερα μία αύξηση κεφαλαίων ύψους περίπου 4 δισ. φράγκων, τα οποία χρειάζονται για την αναδιάρθρωση, στο πλαίσιο της οποίας θα καταργηθούν περίπου 9.000 θέσεις εργασίας έως το 2025.

«Η Credit Suiss είναι σε σημαντικό ταξίδι. Θα εργαστούμε για να ανασυγκροτήσουμε και να εστιάσουμε ξανά αυτό το υπερήφανο ελβετικό ίδρυμα με ιστορία 166 ετών και παγκόσμιο εκτόπισμα», δήλωσε ο Λέμαν.

Η φυγή πελατών της έρχεται σε αντίθεση με τις εισροές κεφαλαίων τους τελευταίους μήνες στη μεγάλη ανταγωνίστριά της UBS, όπου οι επενδυτές τοποθέτησαν 17 δις. δολάρια επιπλέον στη θυγατρική εταιρεία της διαχείρισης πλούτου στο γ’ τρίμηνο.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ