Νέα
  • ΓΔ: 1033.02 -0.04%
  • Τζίρος: 87,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Wood: Βλέπει αύξηση 50% της μετοχής της Μυτιληναίος - Πού εστιάζει την αναβάθμιση

Περιθώριο ανόδου της μετοχής της Μυτιληναίος κοντά στο 50% σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα, βλέπει η Wood σε νέα έκθεσή της.

Συγκεκριμένα, η Wood αυξάνει την τιμή στόχο για τη Μυτιληναίος στα 26 ευρώ, με σύσταση αγοράς.

Όπως αναφέρει ο τίτλος της έκθεσης (stronge than ever), η Μυτιληναίος είναι «πιο ισχυρή από ποτέ» και πραγματοποιεί τη μετάβασή της σε μία νέα εποχή «πράσινης» κερδοφορίας.

Oι λόγοι της αναβάθμισης

Βασικοί άξονες της αναβάθμισης, τόσο αναφορικά με την τιμή στόχο όσο και με τις εκτιμήσεις για την κερδοφορία της εταιρείας είναι:

  • H σημαντική αύξηση της αξίας του κλάδου ηλιακής ενέργειας, κατά περίπου 200 εκατ. ευρώ, μετά από το ρεκόρ κερδοφορίας στο τρίτο τρίμηνο του 2022 που δείχνει το δρόμο για τα επόμενα έτη.
  • Η εξίσου σημαντική αύξηση στην αξία του Τομέα Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης κατά 220 εκατ. ευρώ, καθώς κατοχυρώνεται υψηλότερη κερδοφορία με παράλληλη ενδυνάμωση και των περιθωρίων κέρδους, ενώ οι ανεκτέλεστες εργασίες σηματοδοτούν περαιτέρω ενίσχυση της κερδοφορίας του τομέα
  • Η ταχύτητα υλοποίησης των έργων ΑΠΕ καθώς η WOOD αναμένει 1,7GW εγκατεστημένης ισχύος μετά το 2025, μόνο στην Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα η εταιρεία ωριμάζει ένα παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ, άνω των 6GW.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ