Νέα
  • ΓΔ: 1200.04 -0.02%
  • Τζίρος: 107,17 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ισραηλινοί και Γάλλοι πολιορκούν την Intracom Defense (IDE) – Ποιος βρίσκεται πιο κοντά

Η Intracom Defense (IDE) του Σωκράτη Κόκκαλη θεωρείται το διαμάντι της ιδιωτικής αμυντικής βιομηχανίας. Μια επιχείρηση που παράγει σύγχρονα ηλεκτρονικά αμυντικά συστήματα με υψηλά στάνταρ και συμμετοχή σε πολλά διεθνή προγράμματα και με τζίρο που προέρχεται κατά 95% από εξαγωγές.

Μετά την επιχειρηματική απόφαση του Σωκράτη Κόκκαλη να πουλήσει επιχειρήσεις και την δημιουργία fund με το ρευστό που μαζεύει η υπόθεση της IDE έχει εδώ και καιρό απασχολήσει για το αν θα είναι η επόμενη αλλά και ποιος θα είναι ο αγοραστής.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες της «Η» η μεγάλη κρατική ισραηλινή αμυντική εταιρεία IAI (Israel Aerospace Industries) βρίσκεται πλέον μισό βήμα πριν την απόκτησή της με προχωρημένες συζητήσεις όσον αφορά το τίμημα της εξαγοράς.

Οι ισραηλινοί γενικώς μέσω της Ελλάδας μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία αναζητούν ευρωπαϊκό και ταυτόχρονα Νατοϊκό βήμα να αναπτυχθούν και να καλύψουν τις μεγάλες εξοπλιστικές ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί.

Βέβαια έχει σαν αντίπαλο την γαλλική ΜBDA, μια από τις κορυφαίες εταιρεία όπλων της Ευρώπης η οποία μαζί με την Thales επιμένουν στην απόκτησή τους. Οι δύο γαλλικές εταιρείες οι οποίες συμμετέχουν και στην παραγωγή των ελληνικών φρεγατών  καθώς έχουν δηλωμένη απόφαση να στήσουν γραμμές παραγωγής στην Ελλάδα.

Κύκλοι της αγοράς πάντως εκτιμούν ότι το κόστος εξαγοράς της IDE θα κυμανθεί λογικά στα 60 με 70 εκατομμύρια ευρώ.

Ευχάριστο πάντως τόσο μεγάλες αμυντικές επιχειρήσεις να θέλουν να στήσουν γραμμές παραγωγής στην Ελλάδα. Δυσάρεστο που η καλύτερη ιδιωτική αμυντική εταιρεία δε θα βρίσκεται όπως όλα δείχνουν πλέον σε ελληνικά χέρια.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ