Νέα
  • ΓΔ: 1413.26 -0.42%
  • Τζίρος: 104,62 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Υπ. Υποδομών: Ετοιμα να «τρέξουν» τρία μεγάλα οδικά έργα μετά την πρόσληψη συμβούλου

Τρία στα τρία κατάφερε η ΣΑΛΦΩ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ καθώς ανέλαβε χρέη Συμβούλου για την ωρίμανση του έργου του Τριπλού Κόμβου Σκαραμαγκά και του τμήματος του ΒΟΑΚ, Νεάπολη-Άγιος Νικόλαος αλλά και του Ιωάννινα-Κακαβιά μετά τους σχετικούς διαγωνισμούς του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Ο διαγωνισμός είναι απαραίτητος για να τρέξουν τα έργα με γρήγορους ρυθμούς και να φτάσουμε στην δημοπράτηση τους το 2023. Τα έργα αυτά θεωρούνται ως εξαιρετικά σημαντικά, το καθένα για τους δικούς του λόγους.

Ο διαγωνισμός πρόσληψης συμβούλου διεξήχθη με την πρόσκληση των παρακάτω σχημάτων που έχουν προκριθεί από τον περσινό διαγωνισμό πλαίσιο του υπουργείου ΥΠΟΜΕ για την ωρίμανση έργων ευθύνης του:

  • ΣΑΛΦΩ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  • PLANET
  • HILL INTERNATIONAL N.V. – ΝΑΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ– CONCEPT ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ – LDK ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ - TREK - ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

►Διαβάστε και: Υποδομές: Παρών οι BIG 5 στους διαγωνισμούς Δράμα - Αμφίπολη και Θεσσαλονίκη - Εδεσσα

Ο τριπλός κόμβος Σκαραμαγκά

Για το έργο του Τριπλού Κόμβου Σκαραμαγκά, δεσμεύτηκε ποσό με ΦΠΑ ύψους 1,1 εκατ. ευρώ για την παροχή υπηρεσιών Συμβούλου για την υποστήριξη της Διεύθυνσης Οδικών Υποδομών (Δ13) στην ωρίμανση των διαδικασιών ανάθεσης του έργου “Σύνδεση της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Αιγάλεω με την Ε.Ο. Αθηνών υφιστάμενων κόμβων”. Και σε αυτή την περίπτωση αναμένεται σύντομα η προκήρυξη του διαγωνισμού για το έργο.

►Διαβάστε και: Ελ. Βενιζέλος: Απογειώθηκε στο 11μηνο με 21,1 εκατ. επιβάτες - 11,7% πίσω από το 2019

Η ΣΑΛΦΩ παράλληλα θα έχει και την ευθύνη εκπόνησης των μελετών του Αναδόχου του έργου “Μετατροπή σε Αυτοκινητόδρομο του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, τμήμα Νεάπολη-Άγιος Νικόλαος. Το έργο έχει υπογραφεί τον περασμένο Σεπτέμβριο και έχει χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

►Διαβάστε και: Τροχοδρομεί ο διαγωνισμός για τα 22 Περιφερειακά Αεροδρόμια

ΣΑΛΦΩ και στο Ιωάννινα-Κακαβιά

Θα πρέπει να θυμίσουμε πως η ελληνική εταιρεία συμβούλων μηχανικών θα αναλάβει ως αποτέλεσμα άλλου διαγωνισμού ως Τεχνικός Σύμβουλος και την επέκταση της Ιόνιας Οδού, τμήμα Ιωάννινα-Κακαβιά, έργο ποσού με ΦΠΑ 1,85 εκατ. ευρώ για την παροχή υπηρεσιών συμβούλου ωρίμανσης και υποστήριξης του έργου. Να θυμίσουμε πως έχει εξαγγελθεί ήδη και η δημοπράτηση του έργου τους επόμενους μήνες, οπότε το έργο του συμβούλου θα τρέχει σχεδόν παράλληλα με αυτό του διαγωνισμού.

Το έργο Ιωάννινα-Κακαβιά, έχει χαρακτηριστεί ως έργο Εθνικού Επιπέδου και έχει ενταχθεί στον προγραμματικό σχεδιασμό του υπουργείου Υποδομών. Η υλοποίηση του έργου θα γίνει με τη μέθοδο της μελέτης-κατασκευής.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ