Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Amazon: Αγοράζει τη μισή ενέργεια ΑΠΕ των Shell - Eneco στην Ολλανδία

Amazon / Πηγή: AP
Amazon / Πηγή: AP

Τη μισή ενέργεια που θα παράγεται από την κοινοπραξία της Shell με την Eneco στην Ολλανδία, ισχύος 759 MW, ανακοίνωσε την Δευτέρα η Amazon.

Το αιολικό έργο Hollandse Kust North, ισχύος 759 MW θα περιλαμβάνει την εγκατάσταση 69 ανεμογεννητριών της Siemens Gamesa, ισχύος 11 MW η καθεμία, ένα πλωτό ηλιακό πάρκο και μια μπαταρία αποθήκευσης ενέργειας βραχυπρόθεσμης διάρκειας, όλα συντονισμένα στο δίκτυο.

Στο νέο τεράστιο υπεράκτιο αιολικό πάρκο που πρόκειται να λειτουργήσει, 380 MW της ενέργειας θα τροφοδοτήσουν τις δράσεις της Amazon στην Ευρώπη. Η Amazon ανακοίνωσε πως το "Amazon-Shell HKN Offshore Wind Project" θα είναι το μεγαλύτερο έργο ανανεώσιμης ενέργειας από το συγκεκριμένο πάρκο, τεκμηριώνοντας με αυτόν τον τρόπο το στρατηγικό σχεδιασμό της εταιρείας προς την πράσινη ανάπτυξη και τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα, αφού τα MOC (Main Operations Centers) της εταιρείας σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν τεράστιες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας κατά τη λειτουργία τους.

Το υπεράκτιο αιολικό πάρκο αναμένεται να λειτουργήσει έως το 2023. Βρίσκεται 18,5 χιλιόμετρα έξω από την ολλανδική ακτή και καλύπτει έκταση 125 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ενώ θα το διαχειρίζεται η CrossWind Consortium, η οποία αποτελεί κοινοπραξία μεταξύ της Shell και της Eneco.

Η Amazon απαντά έτσι στους επικριτές της περί αύξησης της ρύπανσης, μέσω των αεροπλάνων και των φορτηγών που χρησιμοποιεί, καθώς θέτει ως στόχο να καταστεί ανθρακικά ουδέτερη έως το 2040 και να λειτουργεί εξολοκλήρου μέσω ΑΠΕ έως το 2025.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ