Νέα
  • ΓΔ: 1413.26 -0.42%
  • Τζίρος: 104,62 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Loulis Food Ingredients: Οι ανατιμήσεις ώθησαν στα ύψη τα κέρδη 9μήνου

Σημαντική αύξηση εμφάνισαν τα μεγέθη της Loulis Food Ingredients στο εννεάμηνο του 2022, κυρίως λόγω των αυξήσεων που προχώρησε η διοίκηση της εισηγμένης στις τιμές πώλησης των προϊόντων κατά το πρώτο μισό της χρονιάς, ως αντιστάθμιση, όπως αναφέρει, της πρωτοφανούς αύξησης:

  • των τιμών αγοράς των πρώτων υλών και υλικών συσκευασίας που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή
  • του κόστους ενέργειας στην παραγωγή, και
  • του μεταφορικού κόστους των ετοίμων προϊόντων

Ειδικότερα κατά το γ’ τρίμηνο του 2022 συγκρινόμενα με την αντίστοιχη περίοδο του 2021, τα έσοδα από πωλήσεις του ομίλου αυξήθηκαν κατά 64,30%, τα EBITDA κατά 52,59% στον Όμιλο και 19,09% και κέρδη προ φόρων κατά 209,32%.

Συνολικά στο εννεάμηνο, ο κύκλος εργασιών του ομίλου ενισχύθηκε αυξήθηκαν κατά 61,59%, τα EBITDA κατά 59,51% και τα κέρδη προ φόρων σε ποσοστό 188,14%.

Επιπλέον πιστωτικά όρια – Αύξηση δανεισμού

Επιπρόσθετα, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, και προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες σε κεφάλαια κίνησης, η διοίκηση προχώρησε στην εξασφάλιση επιπλέον πιστωτικών ορίων για την αντιμετώπιση μελλοντικών αναγκών ρευστότητας, που μπορεί να προκύψουν ως συνέπεια της συνέχισης της ενεργειακής κρίσης, των πολεμικών συγκρούσεων στην Ουκρανία και του μακροοικονομικού περιβάλλοντος εν γένει.

Έτσι, ο καθαρός δανεισμός του ομίλου την 30.09.2022 διαμορφώθηκε σε € 76,26 εκατ. αυξημένος κατά 21,16% από το τέλος του α’ εξαμήνου. Το εύρος των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης, των πολεμικών συγκρούσεων στην Ουκρανία και του μακροοικονομικού περιβάλλοντος εν γένει, στις δραστηριότητες του ομίλου την προσεχή περίοδο θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις μελλοντικές διεθνείς και εγχώριες εξελίξεις.

Παρακολουθεί τις εξελίξεις

Η διοίκηση παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις, αξιολογεί τους κινδύνους και προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τυχόν αρνητικές επιπτώσεις στα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου, να συνεχίσει απρόσκοπτα την υλοποίηση του στρατηγικού πλάνου και να διασφαλίσει την επιχειρησιακή συνέχεια του ομίλου.

Με βάση τα δεδομένα που ισχύουν κατά τον χρόνο σύνταξης της παρούσας η διοίκηση εκτιμά ότι σε κάθε περίπτωση, η ενεργειακή κρίση

και οι πολεμικές συγκρούσεις στην Ουκρανία δεν θα επηρεάσουν την συνέχιση της δραστηριότητας του ομίλου.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ