Νέα
  • ΓΔ: 1217.86 +0.72%
  • Τζίρος: 79,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα: Μνημόνιο συνεργασίας με τη γερμανική Diehl Defence

Την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) και της γερμανικής εταιρείας Diehl Defence, στην κατασκευή των συστημάτων αεράμυνας GBAD, περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων – το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν σήμερα οι δυο εταιρείες. Τα συστήματα GBAD, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΑΣ, που «έχουν χρησιμοποιηθεί ευρύτατα στο μέτωπο της Ουκρανίας με απόλυτη επιτυχία», χρησιμοποιούν τον πύραυλο IRIS-T της γερμανικής εταιρείας που ήδη συμπαράγεται από τα ΕΑΣ, ενώ στην κοινοπραξία συμμετέχουν η INTRACOM DEFENCE και η ΕΑΒ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η Diehl Defence, που επί σειρά ετών επενδύει στην κατασκευή απαρτιών πυραυλικών συστημάτων και πυρομαχικών, εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρό της Helmut Rauch και τον αντιπρόεδρο διεθνών πωλήσεων Joerg Sorg που υπέγραψαν το μνημόνιο με τον διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΑΣ Νίκο Κωστόπουλο, παρουσία του γγ του ΥΠΕΘΑ Αντώνη Οικονόμου, του γενικού διευθυντή Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων Ναυάρχου Αριστείδη Αλεξόπουλου, του αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή Αμυντικών Εξοπλισμών Στρατηγού Μισαήλ Παπαδάκη, του προέδρου του ΔΣ της ΕΑΣ Αθανάσιου Τσιόλκα καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.

«Οι δυο πλευρές συμφώνησαν να εργαστούν, προκειμένου να επεκτείνουν το υφιστάμενο, δοκιμασμένο και επιτυχημένο μοντέλο συνεργασίας, με προφανή οφέλη για την ελληνική εταιρεία» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΑΣ για το μνημόνιο συνεργασίας με την γερμανική Diehl Defence.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ