Νέα
  • ΓΔ: 1413.26 -0.42%
  • Τζίρος: 104,62 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Το deal του Λεωνίδα Πολέμη στο Κανάλι του Σουέζ

Image | Πηγή: AP Images

Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) υπέγραψε η Αρχή Διαχείρισης του Καναλιού του Σουέζ, με την ελληνική εταιρεία δεξαμενόπλοιων μεταφοράς χημικών Empire Chemical Tankers Inc., για την από κοινού δημιουργία μέσων συνεργασίας και την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας.

Το μνημόνιο υπογράφηκε πριν από μερικές ημέρες από τον εκπρόσωπο της Αρχής Διαχείρισης του Καναλιού του Σουέζ, Μηχανικό Jamal Abu al-Khair, Διευθυντή του Τμήματος Σχεδιασμού και Ερευνας, και από τον Λεωνίδα Πολέμη, CEO της Empire Chemical Tankers Inc και μέλος της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας από την Άνδρο που έλκει τις ρίζες της στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

Οι στόχοι του MoU

Το Μνημόνιο προβλέπει στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών, μέσω της ίδρυσης θυγατρικής εταιρείας που θα διευκολύνει το διεθνές εμπόριο, τις εξαγωγές και τις εισαγωγές εμπορευμάτων, από και προς την Αίγυπτο, με τη λειτουργία και τη διαχείριση ενός ναυτιλιακού ομίλου. Τα πεδία συνεργασίας επεκτείνονται στην ανάπτυξη του αιγυπτιακού θαλάσσιου στόλου και την ενίσχυση του ρόλου του στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών, καθώς και στην μεγιστοποίηση των οφελών από την ανταλλαγή εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών, παρέχοντας, παράλληλα, ευκαιρίες εργασίας και άλλα αμοιβαία οφέλη για τις δύο πλευρές.

Νέοι ορίζοντες στις θαλάσσιες μεταφορές

Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, ο αξιωματικός Osama Rabie, Πρόεδρος της Αρχής Διαχείρισης του Καναλιού του Σουέζ, επιβεβαίωσε ότι θα παρέχει όλα τα μέσα υποστήριξης και θα διευκολύνει τις διαδικασίες, ώστε να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια και να υλοποιηθούν τα συμφωνηθέντα στο Μνημόνιο.

Μια κοινή ομάδα εργασίας θα συνεργαστεί για την εκπόνηση μελετών σκοπιμότητας και την ολοκλήρωση των τεχνικών και χρηματοοικονομικών μελετών που είναι απαραίτητες για το έργο.

Ο Λεωνίδας Πολέμης

Ποιος είναι ο Λεωνίδας Πολέμης

Ο Λεωνίδας Πολέμης, γιος του Σπύρου Πολέμη, είναι CEO της Empire Chemical Tankers Inc. από τον Ιούνιο του 2007 μέχρι σήμερα. Προηγουμένως είχε επιστρέψει στην Ελλάδα και εργάστηκε για 13 χρόνια στην Fairview Shipping ως Γενικός Διευθυντής, ενώ αμέσως πριν ήταν ανώτατο στέλεχος για περίπου 11 χρόνια στην Seacrest Shipping Co. Ltd, στο Λονδίνο. Κατέχει ΜΒΑ από το Imperial College London, μεταπτυχιακό Ναυπηγού Μηχανικού από το Πανεπιστήμιο του Michigan, ΗΠΑ και πτυχίο Μηχανολόγου από το Stevens Institute of Technology, NJ, ΗΠΑ. Είναι, επίσης, μεσίτης ναυτιλιακών συμβάσεων, εγγεγραμμένος στο Baltic Exchange του Λονδίνου.  Σημειώνεται τέλος ότι είναι representative member του Διοικητικού Συμβουλίου στο International Parcel Tankers Association (IPTA), μέλος του Συμβουλίου της Intertanko, του ABS και των επιτροπών των Νηογνωμώνων (Classification committee) Bureau Veritas (BV) και Korean Registry (KR).

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ