Νέα
  • ΓΔ: 1357.3 -2.46%
  • Τζίρος: 149,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ομιλος Vero: Εγκαινίασε νέο hypermarket στα Βαλκάνια - Σχεδιάζει νέα επέκταση

Τα εγκαίνια του νέου hypermarket , του μεγαλύτερου καταστήματος του ομίλου στα Βαλκάνια, εγκαινίασε πριν από μερικές ημέρες, στις 23 Δεκεμβρίου, στο Novi Sad στη Σερβία, ο όμιλος Vero του Νίκου Βερόπουλου, επιβεβαιώνοντας πρόσφατο ρεπορτάζ της Ημερησίας.

Παρουσία της νέας Ελληνίδας πρέσβειρας στη Σερβία, της Μαρίας Λεβάντη, εγκαινιάστηκε το νέο hypermarket, το οποίο σε μία έκταση άνω των 10.000 τ.μ. περιλαμβάνει κατάστημα super market Super Vero και κατάστημα παιχνιδιών και οικιακών ειδών Jumbo, προσφέροντας μια προιοντική γκάμα που ξεπερνάει τους 20.000 κωδικούς. Παράλληλα διαθέτει 350 θέσεις πάρκινγκ.

Πρόκειται για το έβδομο κατάστημα του Ομίλου Vero στην Σερβία και το πρώτο εκτός Βελιγραδίου, ενώ η επένδυση ανήλθε σε 15 εκατ. ευρώ δημιουργώντας γύρω στις 100-150 νέες θέσεις εργασίας.

►Διαβάστε και: Σούπερ μάρκετ: Οι ευρωπαϊκές αλυσίδες βάζουν τέλος στα φυλλάδια - Τι κάνουν οι ελληνικές

Τι περιλαμβάνει το νέο hypermarket

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στο κατάστημα Super Vero, αυτό προσφέρει πάνω απο 17.000 κωδικούς, συμπεριλαμβανομένων περίπου 600 ελληνικών προϊόντων, φρούτων και λαχανικών, γαλακτοκομικών, ελιών, ελαιόλαδου, ζαχαρωδών, φυσικών καλλυντικών και προιόντων με το σήμα «Μονοξυλίτης» από το Άγιο Όρος.

Ακόμη προσφέρει πάνω από 300 αυθεντικά σερβικά προϊόντα από μικρές φάρμες της χώρας εταιρείες, τα οποία διατίθενται στην αγορά με την επωνυμία «Riznica ukusa iz Srbije» (Θησαυροί Γεύσης από τη Σερβία).

Επιπρόσθετα στα ράφια των Super Vero υπάρχουν σε αποκλειστικότητα προϊόντα από άλλες χώρες που δεν κυκλοφορούν σε supermarkets και hypermarkets στην Σερβία. (πχ. Tyrrels Chips από την Μεγάλη Βρετανία και φρέσκα γλυκά από την Γαλλία).

Το κατάστημα του Novi Sad περιλαμβάνει ακόμη ιχθυοπωλείο, που θα προσφέρει φρέσκα ψάρια και θαλασσινά σε καθημερινή βάση από τη Stara Planina, ενώ στον χώρο υπάρχει φούρνος καθώς επίσης και το bistro, ένα μικρό εστιατόριο με έτοιμα γεύματα είτε για επιτόπια κατανάλωση είτε για take away, καθώς επίσης και ένα cafe.

Σχετικά με το Jumbo, το οποίο εκτείνεται σε έκταση 6.500 τ.μ., σημειώνεται ότι μη συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, το συγκεκριμένο κατάστημα είναι το μεγαλύτερο των Βαλκανίων.

►Διαβάστε και: Fast food: Ετρεξε με ανάπτυξη 6% το 2022 - Οι ευκαιρίες και τα «αγκάθια» του κλάδου

«Οι πρώτοι ξένοι επενδυτές που αγοράσαμε ακίνητα από το 2001»

Ο Νίκος Βερόπουλος, παρουσιάζοντας την διαδρομή του Vero Group σε Σερβία και Βόρεια Μακεδονία, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ήμασταν οι πρώτοι ξένοι επενδυτές και αγοράσαμε ακίνητα ήδη από το 2001, πιστεύοντας στο μέλλον αυτών των χωρών. Μέχρι και σήμερα, είμαστε βέβαιοι πως το μέλλον θα είναι λαμπρό και για αυτό συνεχίζουμε τις επενδύσεις μας”. Πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «το 2023 θα ανοίξουμε ένα ακόμη μεγάλο κατάστημα Jumbo στο Βελιγράδι».

Σημειώνεται πως ο όμιλος προγραμματίζει να εγκαινιάσει νέο κατάστημα και τον Μάρτιο του 2023 και στο Κουμάνοβο της Βόρειας Μακεδονίας τον ερχόμενο Μάρτιο, ενώ, σε διαδικασία αδειοδότησης βρίσκεται ένα ακόμη ακίνητο στην Στρούμιτσα.

Θυμίζουμε ότι, όπως είχε αναφέρει οκ. Βερόπουλος στην Ημερησία τον περασμένο Νοέμβριο, το 2022 εκτιμάται ότι έκλεισε για τον όμιλο με μία μέση ανάπτυξη της τάξης του 5% και την κερδοφορία να διατηρείται επίσης σε υψηλά επίπεδα.

Ο όμιλος διαθέτει συνολικά 23 καταστήματα (Vero, Super Vero & Jumbo) στις δύο χώρες όπου δραστηριοποιείται: 16 στη Βόρεια Μακεδονία και 7 στη Σερβία.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ