Νέα
  • ΓΔ: 1481.65 +0.11%
  • Τζίρος: 89,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Exxon: Η πτώση των τιμών φυσικού αερίου και πετρελαίου μειώνουν τα κέρδη του Δ' τριμήνου

Πηγή: AP

Η Exxon Mobil Corp., η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου των ΗΠΑ, δήλωσε ότι οι χαμηλότερες τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου είχαν αρνητικό αντίκτυπο στα κέρδη του τέταρτου τριμήνου, περίπου 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε σύγκριση με τους τρεις προηγούμενους μήνες.

Ο αντίκτυπος από τις χαμηλότερες τιμές του φυσικού αερίου ήταν 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια και του πετρελαίου 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την Exxon.

Οι απώλειες μετριάστηκαν από κέρδη από την αγορά παραγώγων, ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τα αποτελέσματα θα περιορίσουν τις προβλέψεις της Wall Street, που εκτιμούσε ότι η Exxon θα έχει την πιο κερδοφόρα χρονιά στην ιστορία της.

Τα καθαρά έσοδα για το 2022 θα ξεπεράσουν τα 58 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με εκτίμηση αναλυτών στο Bloomberg.

Τα κέρδη τροφοδοτήθηκαν από την άνοδο των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ωστόσο, πετρέλαιο και φυσικό άεριο έχουν υποχωρήσει τους τελευταίους μήνες εν μέσω της προσπάθειας της Κίνας να αντιμετωπίσει την πανδημία και των ευρύτερων ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ