Νέα
 • ΓΔ: 1446.92 -0.17%
 • Τζίρος: 83,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Praktiker Hellas: Καλύπτει σταδιακά τις απώλειες του Covid 19 – Επέστρεψε σε κέρδη

Καταστήματα Praktiker / Πηγή: Intime
Καταστήματα Praktiker / Πηγή: Intime

Αυξημένος εκτιμά η διοίκηση της Praktiker ότι ήταν ο τζίρος της περασμένης χρονιάς σε σχέση με το 2021, το οποίο θυμίζουμε ότι είχε «τρέξει» με ρυθμούς 8,32% (στα €159,8 εκατ.), ενώ η εταιρεία επέστρεψε σε κέρδη (€619,4 χιλ.) μετά το ζημιογόνο 2020 (-€3,44 εκατ.).

H τρέχουσα υγειονομική κρίση συνεπεία του COVID-19 επιτείνει την αβεβαιότητα, ενώ η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να είναι ευάλωτη στις διακυμάνσεις του εξωτερικού περιβάλλοντος.

Η διοίκηση της Praktiker εκτιμά συνεχώς τον πιθανό αντίκτυπο τυχόν αλλαγών στο μακροοικονομικό και χρηματοπιστωτικό περιβάλλον στην Ελλάδα, έτσι ώστε να εξασφαλίσει ότι θα ληφθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και μέτρα, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι τυχόν επιπτώσεις στη δραστηριότητα της εταιρείας.

►Διαβάστε και: Fast food: Ετρεξε με ανάπτυξη 6% το 2022 - Οι ευκαιρίες και τα «αγκάθια» του κλάδου

Μολονότι δεν είναι σε θέση να προβλέψει με ακρίβεια τις πιθανές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, με βάση την αξιολόγησή της, έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν απαιτούνται σημαντικές πρόσθετες προβλέψεις απομείωσης των χρηματοοικονομικών και μη χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων της Praktiker.

Αναφορικά με τη χρήση του 2021, με την αύξηση του κύκλου εργασιών που κατέγραψε η εταιρεία - με τον τζίρο ωστόσο να υπολείπεται αρκετά από το 2019 οπότε είχε ξεπεράσει τα €186 εκατ. - προχώρησε στην αποπληρωμή των δανείων.

Ακόμη, ο αυξανόμενος όγκος των αγορών εμπορευμάτων και των συνολικών δαπανών το 2021 σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη χρήση οδήγησε σε αυξημένες ανάγκες ρευστότητας. Παράλληλα, η μείωση του επιτοκίου που επιτεύχθηκε οδήγησε σε σημαντική μείωση των χρηματοοικονομικών εξόδων.

Praktiker
Πηγή: Intime

►Διαβάστε και: Eurocatering: Οι σαλάτες Φρεσκούλης που κέρδισαν κοινό και funds – Eπενδυτικό πλάνο €9,5 εκατ.

Πρωτοβουλίες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Σε επίπεδο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, η εταιρεία ανέλαβε το 2021 τις εξής πρωτοβουλίες:

 • Με σκοπό τον περιορισμό των εκπομπών CO2 που εκλύονται από τις μεταφορές προϊόντων, πρώτων και βοηθητικών υλών και τις μετακινήσεις του κόσμου η εταιρεία φροντίζει ώστε τα οχήματα που χρονομισθώνει, να είναι νέας τεχνολογίας (έμφαση σε ηλεκτρικά/υβριδικά) και να συντηρούνται, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τις οδηγίες του κατασκευαστή και την κείμενη νομοθεσία.
 • Στοχεύοντας στη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας, αντικαθιστά σταδιακά τους συμβατικούς λαμπτήρες με φωτιστικά τύπου led. Τοποθετεί επίσης σταδιακά ανιχνευτές φωτός – κίνησης (φωτοκύτταρα), στους χώρους περιστασιακής χρήσης.
 • Με σκοπό τον περιορισμό της χρήσης νερού, τοποθετεί φωτοκύτταρα στις βρύσες των χώρων υγιεινής, σε καταστήματά της.
 • Με στόχο τη μείωση των απορριμμάτων που παράγει και συνεπακόλουθα την αύξηση της ανακύκλωσης, η εταιρεία μέσω της εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησής του προσωπικού της καθώς και με τη σύναψη στρατηγικών συνεργασιών με αδειοδοτημένους φορείς διαχείρισης αποβλήτων, επιτυγχάνει την ορθή κατά τον νόμο διαχείριση όλων των ρευμάτων αποβλήτων που παράγει.
 • Συμμετέχει ενεργά σε σχετικές καμπάνιες ευαισθητοποίησης για την διαχείριση ειδικών ρευμάτων αποβλήτων όπως τα απόβλητα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού , ενώ τα καταστήματα της αποτελούν σημεία συλλογής των ιδιαίτερων αυτών αποβλήτων συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ορθή διαχείριση τους.
 • Συνεχίζει την καμπάνια υποστήριξης χρήσης επαναχρησιμοποιούμενων τσαντών από τα καταστήματά της
 • Η εταιρεία σταθερά τα τελευταία χρόνια, όπως και το 2021, φροντίζει σε όλες τις λειτουργικές της μονάδες να παρέχει τη δυνατότητα σε εργαζόμενους και πελάτες για ανακύκλωση χαρτιού & συσκευασιών, ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών, ανακύκλωση μπαταριών, ανακύκλωση λαμπτήρων και φωτιστικών, καθώς και εργαλείων, με ειδικούς κάδους που συγκεντρώνουν σημαντικές ποσότητες από κάθε είδος.
 • Με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση και τη βέλτιστη εμπειρία των καταναλωτών στον κλάδο της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Blink Charging Hellas, σταδιακά εγκαθιστά στα καταστήματα του δικτύου της σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων υψηλής ποιότητας και προηγμένης τεχνολογίας, με στόχο την κάλυψη του 100% του δικτύου της.

►Διαβάστε και: Moda Bagno: Μύκονος, τουρισμός και οικοδομή οδηγούν τον τζίρο σε ιστορικά υψηλά

Προφίλ της Practiker

H Praktiker δραστηριοποιείται δυναμικά στον τομέα προϊόντων βελτίωσης οικίας και «Φτιάξ΄ το μόνος σου» (Home Improvement & DIY), από το 1991 και διαθέτει:

 • το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων πανελλαδικά, αριθμώντας  6 καταστήματα στην Αττική και 10 καταστήματα σε μεγάλες πόλεις της χώρας
 • ταχέως αναπτυσσόμενο e-commerce, με 1 εκατομμύριο επισκέψεις / μήνα
 • εξειδικευμένο τμήμα για την αποκλειστική εξυπηρέτηση επαγγελματιών (b2b)
 • 1 κέντρο e-commerce και 2 κεντρικές αποθήκες (σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη)

Η εταιρεία απασχολεί περισσότερους από 1.500 εργαζόμενους και προσφέρει μια ποικιλία από 50.000 προϊόντα σε περισσότερους από 6.000.000 πελάτες ετησίως, μέσα από τα καταστήματά της συνολικής έκτασης 100.000 τ.μ., με ολοκληρωμένες ιδέες, λύσεις και υπηρεσίες για το σπίτι, τον κήπο, το αυτοκίνητο, τις κατασκευές και τον ελεύθερο χρόνο, για κάθε μικρή ή μεγάλη αλλαγή.

Θυμίζουμε ότι από τον Απρίλιο του 2014, η εταιρεία, έχει ενσωματωθεί στον κορυφαίο καναδικό όμιλο, Fairfax Financial Holdings Ltd.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

 • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
 • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ