Νέα
  • ΓΔ: 1413.26 -0.42%
  • Τζίρος: 104,62 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Louis Vuitton: Εσπασε το κοντέρ η μετοχή της - Πάνω από τα 400 δισ. η χρηματιστηριακή αξία

Πηγή: AP

Οι μετοχές της LVMH σημείωσαν νέο υψηλό ρεκόρ την Τρίτη, με αποτέλεσμα η κεφαλαιοποίηση του ομίλου ειδών πολυτελείας να ξεπεράσει για πρώτη φορά τα 400 δισ. ευρώ, ενισχύοντας το προβάδισμά του ως η πιο πολύτιμη εταιρεία της Ευρώπης.

Όπως και άλλες εταιρείες ειδών πολυτελείας που επενδύουν στο καταναλωτικό κοινό της Κίνας, η LVMH επωφελήθηκε φέτος από το γρήγορο άνοιγμα της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο. Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές αναφέρουν ότι δύσκολα θα επιτευχθούν περαιτέρω κέρδη στην τιμή της μετοχής της εταιρείας. 

«Ας υποθέσουμε ότι περιμένω 500 δισεκατομμύρια για να το σημειώσω ως ορόσημο», δήλωσε ο Angelo Meda, επικεφαλής μετοχών και διαχειριστής χαρτοφυλακίου της Banor SIM στο Μιλάνο, ωστόσο εκτιμά ότι «Στο μέλλον τα πράγματα θα γίνουν πιο δύσκολα: σκληρός ανταγωνισμός, το δολάριο ΗΠΑ πέφτει...».

Διαβάστε επίσης - Louis Vuitton: Ο δισεκατομμυριούχος Αρνό τοποθέτησε την κόρη του επικεφαλής του οίκου Dior

Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο έως και 0,4%, φτάνοντας τα 795,7 ευρώ, γεγονός που έδωσε στον όμιλο μια χρηματιστηριακή αξία λίγο πάνω από τα 400 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters, με βάση τα στοιχεία της Refintiv. 

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της LVMH, Mπερνάρ Αρνό, προχώρησε σε αναδιάταξη της ανώτατης διοίκησης του ομίλου, ενισχύοντας τον έλεγχο της οικογένειάς του με τον διορισμό της κόρης του Ντελφίν ως επικεφαλής του οίκου Christian Dior, του δεύτερου μεγαλύτερου brand της LVMH.

Συνέχισε έτσι την παράδοση που έχει, να εμπιστεύεται τα παιδιά του σε καίριες θέσεις του ομίλου.

Ο Γάλλος μεγαλοεπιχειρηματίας προώθησε επίσης τον διευθύνοντα σύμβουλο της Dior, Ριέτρο Μπεκάρι, στη διεύθυνση της Louis Vuitton.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ