Νέα
  • ΓΔ: 1406.91 -2.24%
  • Τζίρος: 135,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εγκαινιάστηκε το Aegean Neorion Innovation Center - ANIC στη Σύρο

Πηγή: ΑΠΕ

Εγκαινιάστηκε σήμερα το Aegean Neorion Innovation Center - ANIC, στη Σύρο. Το κέντρο καινοτομίας και ψηφιακού μετασχηματισμού, που αναπτύχθηκε από την συνεργασία της Cisco ως τεχνολογικού παρόχου, σε συνεργασία με την Onex και την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

Σύμφωνα με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος ΟΝΕΧ Πάνος Ξενοκώστας: «Ο Όμιλος ONEX με συνέπεια προχωράει στην εκπλήρωση των σχεδίων του για την ίδρυση του Aegean Neorion Innovation Center στη Σύρο επιβεβαιώνοντας την ουσιαστική μας παρουσία στην αναβάθμιση των ψηφιακών δυνατοτήτων της χώρα και των νησιών του Αιγαίου. Μετατρέπουμε τη Σύρο σε κόμβο καινοτομίας και έρευνας, σε έναν τόπο που θα μπορεί ελκύσει πολίτες του κόσμου προσφέροντας ιδανικές συνθήκες και άριστες υποδομές για εργασία, εκπαίδευση και αναψυχή».

Όπως επισημάνθηκε στα εγκαίνια, η ONEX και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ιδρυτές του ANIC, με την CISCO ως βασικό τεχνολογικό πάροχο, την COSMOTE ως στρατηγικό συνεργάτη και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ως Ακαδημαϊκό συνεργάτη, προχώρησαν στην από κοινού ανάληψη πρωτοβουλιών και υλοποίηση δράσεων προς όφελος της Κοινωνίας. Το νέο Κέντρο καινοτομίας αποτελεί ένα δυναμικό και σύγχρονο οικοσύστημα, στηριζόμενο στους πέντε πυλώνες, Κοινωνία - Τεχνολογία - Εκπαίδευση - Υγεία - Περιβάλλον, με απώτερο στόχο να συμβάλλει στην ανθρώπινη ανάπτυξη και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και ποιότητας ζωής σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο».

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Αμερικανού Πρέσβη στη Ελλάδα, Γιώργου Τσούνη, της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα, του Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνου Χαμπίδη, των τεσσάρων Βουλευτών Κυκλάδων, του Δημάρχου Σύρου -Ερμούπολης, Νίκου Λειβαδάρα, του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργου Λεονταρίτη, του προέδρου και CEO της ΟΝΕΧ Πάνου Ξενοκώστα, του γενικού διευθυντή της Cisco για την Ελλάδα, την Κύπρο, την Πορτογαλία και τη Μάλτα Α.Τσιμπούκη, της Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Χρυσής Βιτσιλάκη, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιάννη Ρούσσου, εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και των Σωμάτων Ασφαλείας

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ