Νέα
  • ΓΔ: 1447.49 -0.26%
  • Τζίρος: 18,25 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΤΑΙΠΕΔ: Παράταση στο διαγωνισμό για το λιμάνι του Βόλου

Πηγή: Eurokinissi

Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε την παράταση κατά 14 ημέρες, έως τις 3 Φεβρουαρίου 2023, της καταληκτικής ημερομηνίας για την εκδήλωση ενδιαφέροντος στο διαγωνισμό που αφορά στην αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου ΑΕ (ΟΛΒ ΑΕ), μέσω διάθεσης πλειοψηφικού ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας που ανέρχεται σε τουλάχιστον 67%.

Η χορήγηση παράτασης κρίθηκε σκόπιμη κατόπιν σχετικών αιτημάτων τεσσάρων επενδυτικών σχημάτων, γεγονός που επιβεβαιώνει το έντονο ενδιαφέρον για την αξιοποίηση της ΟΛΒ ΑΕ

Η Σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ του Δημοσίου και της ΟΛΒ ΑΕ έχει διάρκεια 60 ετών από την υπογραφή της και λήγει το 2062.

Οι κύριες δραστηριότητες της εταιρείας περιλαμβάνουν υπηρεσίες εμπορευμάτων και εμπορευματοκιβωτίων, χάλυβα και παλιοσίδερα, ξηρό και υγρό χύδην φορτίο και υπηρεσίες επιβατών, συμπεριλαμβανομένων ferry boat προς τις Σποράδες, καθώς και δραστηριότητες κρουαζιέρας.

Το ΤΑΙΠΕΔ έχει ορίσει την Deloitte Business Solutions S.A. και την Euroconsultants S.A. να ενεργούν από κοινού ως οικονομικοί σύμβουλοι και η εταιρεία Doxiadis Associates έχει αναλάβει χρέη τεχνικού συμβούλου όσον αφορά τη διαγωνιστική διαδικασία και τη συναλλαγή.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ