Νέα
  • ΓΔ: 1040.5 +0.72%
  • Τζίρος: 11,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Mytilineos: Τιμή-στόχο στα 30,80 ευρώ «βλέπει» η Optima Bank - Υπερδιπλασιασμός των EBITDA

Ευάγγελος Μυτιληναίος, πρόεδρος της Mytlineos

Τιμή-στόχο στα 30,8 ευρώ και upside στο 36% προβλέπει η Optima Bank σε έκθεση της για την Mytilineos, επισημαίνοντας τις σταθερά αναπτυξιακές δυνατότητες της εταιρείας. 

Είναι χαρακτηριστικό πως η Optima θεωρεί τη Mytilineos ως την πιο ενδιαφέρουσα μετοχή του ελληνικού χρηματιστηρίου σήμερα, καθώς η εταιρεία, όπως επισημαίνει, είναι ένα σπάνιο παράδειγμα αξίας αλλά και ανάπτυξης.

«Μετά την εκτίναξη της τιμής της μετοχής κατά περίπου 85% από τον περασμένο Σεπτέμβριο, την ένταξη της μετοχής στους δείκτες βιωσιμότητας του Dow Jones και την προσέλκυση μακροπρόθεσμων επενδυτών, η Mytilineos αναδεικνύεται ίσως ως η πιο ελκυστική επενδυτική περίπτωση του ελληνικού χρηματιστηρίου, ένας σπάνιος συνδυασμός αξίας και ανάπτυξης», υποστηρίζει η έκθεση.

Συνεχής αύξηση στα οικονομικά στοιχεία

Όσον αφορά τα οικονομικά μεγέθη, για το 2022 η έκθεση προβλέπει υπερδιπλασιασμό των λειτουργικών κερδών (EBIDTA) σε σχέση με τα περσινά επίπεδα, στα 774 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 432 εκατ. ευρώ. Για τη φετινή χρονιά, τα λειτουργικά κέρδη θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν στα 913 εκατ. ευρώ, ενώ από το 2025 και μετά προβλέπει εκτίναξη της κερδοφορίας της εταιρείας πάνω από το 1 δισ. ευρώ.

Με βάση τα δεδομένα αυτά, προβλέπει υπερδιπλασιασμό του μερίσματος για το 2022, στα 1,06 ευρώ ανά μετοχή, προσθέτοντας πως την επόμενη διετία είναι πιθανό το μέρισμα να προσεγγίσει και το 1,5 ευρώ ανά μετοχή. Πρόκειται για ποσό που μεταφράζεται σε dividend yield 6.5% με βάση τα σημερινά επίπεδα της μετοχής.

Κατά την Optima bank, η Mytilineos με επίκεντρο την διορατικότητα της διοίκησής της, επιταχύνει την ανάπτυξη του «πράσινου» χαρτοφυλάκιού της και αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς, εκμεταλλευόμενη τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

Τα πλεονεκτήματα αυτά είναι, ενδεικτικά, η γεωγραφική, τεχνολογική και επιχειρησιακή διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου της εταιρείας, το επιχειρηματικό της μοντέλο που εκμεταλλεύεται πλήρως τις συνέργειες που προκύπτουν μεταξύ των τομέων της, καθώς και το γεγονός ότι λειτουργεί τον πιο αποδοτικό θερμικό στόλο εντός Ελλάδος.  

Η Mytilineos βρίσκεται, εξάλλου, μεταξύ των πιο φτηνών παραγωγών αλουμινίου παγκοσμίως, ενώ ξεχωρίζει για το διαφοροποιημένο δίκτυο προμήθειας φυσικού αερίου.  

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ