Νέα
  • ΓΔ: 1502.79 +0.82%
  • Τζίρος: 105,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ξεκινά ο «υβριδικός» διαγωνισμός για το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων της Ανατολικής Αττικής

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της EΥΔΑΠ κ. Χάρης Σαχίνης.

Σε φάση υλοποίησης περνά ένα από τα σημαντικότερα έργα αποχέτευσης στην Ανατολική Αττική. Με απόφαση του Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ επαναπροκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για το μεγάλο έργο του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) των Δήμων Ραφήνας-Πικερμίου και Σπατών-Αρτέμιδας. Να θυμίσουμε πως η προηγούμενη διαδικασία δεν μπόρεσε να προχωρήσει.

Η εργολαβία Α458 είναι από τις σημαντικότερες καθώς στο ΚΕΛ (στον Βιολογικό δηλαδή) θα καταλήγουν τα δίκτυα αποχέτευσης που κατασκευάζει μέσω άλλων εργολαβιών η ΕΥΔΑΠ στην περιοχή. Εκεί θα γίνεται η επεξεργασία τους προκειμένου να υπάρχει ολοκληρωμένη και ορθή διαχείριση των λυμάτων σε μια ευρεία περιοχή της Ανατολικής Αττικής.

Το κόστος της σύμβασης με τον αναλογούντα ΦΠΑ φτάνει τα 110,08 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 88,77 εκατ. ευρώ) και αναμένεται να κινητοποιήσει πολλές τεχνικές εταιρείες. Είναι μέρος του ευρύτερου προγράμματος της ΕΥΔΑΠ για την  επαρκή κάλυψη της Ανατολικής Αττικής με δίκτυα αποχέτευσης.

Στο αντικείμενο της εργολαβίας περιλαμβάνονται τα έργα της παρούσας Φάσης των εγκαταστάσεων του ΚΕΛ Ραφήνας – Πικερμίου και Σπάτων – Αρτέμιδας, τα έργα του υποθαλάσσιου τμήματος του αγωγού διάθεσης εκροών και τα έργα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης (ΚΠΕΕ) συμπεριλαμβανομένου του περιβάλλοντος αυτό χώρου.

►Διαβάστε επίσης: Υποδομές: Στην τελική ευθεία οι διαγωνισμοί για Αττική Οδό και ΒΟΑΚ - Ποιοι τα διεκδικούν

Υβριδικός διαγωνισμός με κατασκευή αλλά και λειτουργία

Η δημοπράτηση του έργου θα πραγματοποιηθεί στις 10 Απριλίου και η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει μια μέρα αργότερα, στις 11 Απριλίου. Η διάρκεια της σύμβασης έχει οριστεί να έχει διάρκεια 114 μήνες εκ των οποίων οι πρώτοι 30 μήνες αφορούν στο κατασκευαστικό σκέλος. Οι επόμενοι 84 μήνες (7 χρόνια δηλαδή) αφορούν στην ανάληψη της λειτουργίας και συντήρησης του ΚΕΛ. Στο ποσό περιλαμβάνεται ως προαίρεση και η λειτουργία του ΚΕΛ για επιπλέον διάστημα ενός έτους.

Ουσιαστικά μιλάμε για ένα «υβριδικό» είδος δημόσιου διαγωνισμού καθώς το αντικείμενο δεν είναι αμιγώς κατασκευαστικό αλλά περιλαμβάνει και μια περίοδο λειτουργίας την οποία αναλαμβάνει για λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ χωρίς κάποια δέσμευση τύπου ΣΔΙΤ.

Το Έργο χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», εκχωρημένο στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Αττικής, και αποτελεί υποέργο της Πράξης «Συλλογή, Επεξεργασία αστικών λυμάτων Δήμων Ραφήνας-Πικερμίου και Σπάτων-Αρτέμιδος και Επαναχρησιμοποίηση-Διάθεση επεξεργασμένων εκροών», καθώς και από Πιστώσεις της Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε.

►Διαβάστε επίσης: Δημοπρατήθηκαν δύο ακόμα μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων

Το αντικείμενο του έργου

Το αντικείμενο της Εργολαβίας διαχωρίζεται στα εξής μέρη και τμήματα, χωρίς ο διαχωρισμός αυτός να αναιρεί τον ενιαίο χαρακτήρα του Έργου:

A. Πρώτο Μέρος (Μέρος 1) του Έργου, που περιλαμβάνει τα τρία τμήματα 1Α, 1Β και 1Γ. Το Πρώτο Τμήμα (Τμήμα 1Α) του Έργου περιλαμβάνει την εκπόνηση της Οριστικής Μελέτης - Μελέτης Εφαρμογής και την πλήρη κατασκευή του ΚΕΛ και του υποθαλάσσιου αγωγού, σύμφωνα με την Τεχνική Συγγραφή Υποχρεώσεων, τις Τεχνικές Προδιαγραφές, την Τεχνική Προσφορά του Αναδόχου, και τα λοιπά Συμβατικά Τεύχη.

Το Δεύτερο Τμήμα (Τμήμα 1Β) του Έργου περιλαμβάνει τη θέση σε αποδοτική λειτουργία και τη δοκιμαστική λειτουργία του ΚΕΛ και του αγωγού διάθεσης, συμπεριλαμβανομένων των δοκιμών ολοκλήρωσης και της εκπαίδευσης του προσωπικού της ΕΥΔΑΠ στη λειτουργία και συντήρηση των έργων.

Το Τρίτο Τμήμα (Τμήμα 1Γ) του Έργου περιλαμβάνει την επικαιροποίηση και συμπλήρωση της εγκεκριμένης Οριστικής μελέτης, την εκπόνηση της Μελέτης Εφαρμογής και την πλήρη κατασκευή του ΚΠΕΕ και του περιβάλλοντος χώρου αυτού, σύμφωνα με τις Τεχνικές Προδιαγραφές και τα λοιπά Συμβατικά Τεύχη.

►Διαβάστε επίσης: Σε Hellenic Train-DAMCO το Θριάσιο ΙΙ - Τι θα κατασκευαστεί

B. Δεύτερο Μέρος (Μέρος 2) του Έργου, που περιλαμβάνει την κανονική λειτουργία και συντήρηση του ΚΕΛ και του υποθαλάσσιου αγωγού από τον Ανάδοχο για λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ, καθώς και τη συντήρηση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης και του περιβάλλοντος αυτού χώρου, για χρονικό διάστημα επτά (7) ετών ή ογδόντα τεσσάρων (84) μηνών, με δικαίωμα προαίρεσης για ένα (1) επιπλέον έτος.

Στο αντικείμενο της εργολαβίας περιλαμβάνονται και η εκπόνηση κάθε είδους μελέτης και υποστηρικτικής εργασίας – έρευνας που είναι αναγκαία για την άρτια κατασκευή των έργων (ΚΕΛ, υποθαλάσσιος αγωγός, ΚΠΕΕ).

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ