Νέα
  • ΓΔ: 1043.66 +1.55%
  • Τζίρος: 33,74 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Tesla: Υψηλότερα από τις εκτιμήσεις τα κέρδη στο δ' τρίμηνο του 2022

Ο επικεφαλής της Tesla Ελον Μασκ / Πηγή: AP Images
Ο επικεφαλής της Tesla Ελον Μασκ / Πηγή: AP Images

Κέρδη και έσοδα υψηλότερα από τις εκτιμήσεις ανακοίνωσε η Tesla για το δ’ τρίμηνο του 2022, με την τιμή της μετοχής της να αυξάνεται πάνω από 5% λίγες ώρες μετά τη δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της, Ελον Μασκ, για δυνατότητα παραγωγής 2 εκατομμυρίων αυτοκινήτων φέτος.

Τα έσοδα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας αυξήθηκαν σε 24,32 δις. δολάρια από 17,72 δις. δολάρια στο αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, με τα κέρδη ανά μετοχή να διαμορφώνονται στα 1,19 δολάρια ανά μετοχή από 1,13 δολάρια που αναμενόταν.

Η Tesla ανακοίνωσε έσοδα 21,3 δις. δολαρίων από τις πωλήσεις αυτοκινήτων στο δ’ τρίμηνο, με την αύξηση να φθάνει το 33% σε ετήσια βάση.

Μείωση των τιμών από τα τέλη του 2022

Στα τέλη του 2022 η Tesla μείωσε τις τιμές των αυτοκινήτων της σε όλο τον κόσμο, προκαλώντας αντιδράσεις από πελάτες της στις ΗΠΑ και την Κίνα, οι οποίοι είχαν αγοράσει πρόσφατα νέα Tesla σε υψηλότερες τιμές, οδηγώντας σε μία μείωση και των τιμών των μεταχειρισμένων Tesla στις ΗΠΑ.

Αύξηση της ζήτησης

Οι μειώσεις των τιμών, ωστόσο, προκάλεσαν νέα ζήτηση. Μιλώντας χθες σε τηλεδιάσκεψη με τους μετόχους της εταιρείας και αναλυτές, ο Μασκ είπε ότι «είδαμε τις μεγαλύτερες παραγγελίες από την αρχή του χρόνου που έχουμε δει ποτέ. Βλέπουμε παραγγελίες με ρυθμό σχεδόν διπλάσιο από αυτόν της παραγωγής».

Με πληροφορίες από CNBC

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ