Νέα
  • ΓΔ: 1261.67 +0.28%
  • Τζίρος: 120,89 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Toyota: Ο επικεφαλής της Lexus αναλαμβάνει το τιμόνι της εταιρείας

Toyota / Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

Αλλαγή φρουράς έρχεται στην Toyota, με τον επικεφαλής της Lexus, Koji Sato, να αναλαμβάνει το τιμόνι της από τον σημερινό διευθύνοντα σύμβουλο, Akio Toyoda, την ώρα που ο ιαπωνικός κολοσσός δυσκολεύεται να κάνει τη στροφή προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ο 53χρονος πρόεδρος της Lexus θα αναλάβει τα νέα καθήκοντά του την 1η Απριλίου, όταν ο Toyoda, που είναι εγγονός του ιδρυτή της εταιρείας, θα γίνει πρόεδρός της, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Στο θέμα της διαδοχής του Toyoda είχαν εστιάσει οι επενδυτές, αλλά ο χρόνος που ανακοινώθηκε αυτή προκάλεσε έκπληξη.

Με επικεφαλής τον 66χρονο Toyoda, ο οποίος ηγήθηκε της εταιρείας για περισσότερο από μία δεκαετία, η Toyota φαινόταν απρόθυμη να επεκταθεί στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, υποστηρίζοντας ότι η υβριδική τεχνολογία, στην οποία ήταν πρωτοπόρος με το Prius, ταιριάζει καλύτερα σε πολλούς οδηγούς.

Εμφαση στα αυτοκίνητα με υδρογόνο

Η Toyota πρόβαλε επίσης τα αυτοκίνητα που θα κινούνται με υδρογόνο ως λύση για το μέλλον, ενισχύοντας τους φόβους ότι θα μείνει πίσω καθώς θα αυξάνονται τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η επιμονή αυτή στα υβριδικά αυτοκίνητα και στο υδρογόνο προκάλεσαν επικρίσεις από επενδυτές και περιβαλλοντικούς ακτιβιστές που κάποτε υμνούσαν τις επιδόσεις της ιαπωνικής εταιρείας στην τεχνολογία για τη μείωση των εκπομπών ρύπων.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κ. Toyoda ήταν ικανός CEO, αλλά ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας στο σύνολό του πρέπει να κάνει αλλαγές και η Toyota υστερούσε στο σημείο αυτό κατά την άποψή μας, επομένως τώρα θα μπορούσε να γίνει μία νέα αρχή», δήλωσε ο επικεφαλής για τις επενδύσεις συνταξιοδοτικού ταμείου της Δανίας, το οποίο πίεζε συνεχώς την Toyota να επιταχύνει τη στροφή της προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

«Ευελπιστούμε ότι αυτή (η αλλαγή φρουράς) θα μπορούσε να βοηθήσει την Toyota να χαράξει μία νέα πορεία, αλλά αυτό μένει να φανεί», πρόσθεσε ο ίδιος.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ