Νέα
  • ΓΔ: 1021.16 -3.06%
  • Τζίρος: 89,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

H&Μ: «Βουτιά» τα λειτουργικά κέρδη το Δ' τρίμηνο του 2022

Πηγή: AP

«Βουτιά» σημείωσαν τα λειτουργικά κέρδη της H&M το διάστημα Σεπτέμβριος-Νοέμβριος 2022, φθάνοντας τα 821 εκατομμύρια σουηδικές κορώνες (79,7 εκατομμύρια δολάρια) έναντι 6,26 δισεκατομμυρίων έναν χρόνο νωρίτερα, ενώ η πρόβλεψη αναλυτών σε δημοσκόπηση της Refinitiv ήταν 3,67 δισεκατομμύρια.

«Το χαμηλότερο κέρδος το τέταρτο τρίμηνο σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους εξηγείται κυρίως από τους αρνητικούς εξωτερικούς παράγοντες, την απώλεια των λειτουργικών κερδών που συνεισέφερε η Ρωσία και το κόστος που προκύπτει από το σχέδιο εξοικονόμησης της εταιρείας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η νούμερο δύο εμπορική αλυσίδα ένδυσης στον κόσμο.

Η H&M τον Σεπτέμβριο  2022 ξεκίνησε μια προσπάθεια μείωσης του κόστους κατά 2 δισεκατομμύρια κορώνες ετησίως και η εξοικονόμηση πόρων από απολύσεις και άλλα μέτρα θα αρχίσουν να εμφανίζονται από το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Ο όμιλος ανακοίνωσε τον Νοέμβριο ότι θα περικόψει περίπου 1.500 θέσεις εργασίας.

Με πληροφορίες από Reuters
 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ