Νέα
  • ΓΔ: 1054.59 +0.83%
  • Τζίρος: 88,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bluehouse Capital: Συνεχίζει τις πωλήσεις μετά το McArthurGlen – Στη Ρουμανία το τελευταίο deal

MCARTHURGLEN

Συνεχίζει να αποεπενδύει το ελληνικό επενδυτικό fund, Bluehouse Capital (των Βίκτωρα Πιζάντε, Μπάμπη Πανδή και Γιάννη Δεληκανάκη -με τον τελευταίο να αποχωρεί στα τέλη του 2020), το οποίο δραστηριοποιείται από το 2004, εστιάζοντας σε επενδύσεις στον τομέα του real estate στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής & Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Olympia Tower

Πριν από μερικές ημέρες ολοκλήρωσε την πώληση του κτιρίου γραφείων, Olympia Tower, στο Βουκουρέστι, με αγοραστή την Yellow Tree, έναν όμιλο ακινήτων που ελέγχεται έμμεσα από τον Βρετανό επιχειρηματία, Carl Bossino.

Σύμφωνα με ρουμάνικα μέσα, η Bluehouse είχε προσπαθήσει και στο παρελθόν, το 2016, να πουλήσει το συγκεκριμένο κτίριο αντί 45 εκατ. ευρώ.

Το κτίριο γραφείων, το οποίο βρίσκεται κοντά στην πλατεία Unirii, είναι κατηγορίας Α, κατασκευάστηκε το 2009, αποτελείται από 10.000 τ.μ. GLA και είναι μισθωμένο σε ποσοστό 93%, με το ισόγειό του να καταλαμβάνεται από την Mega image.

Εκπρόσωποι της Bluehouse Capital δήλωσαν ότι «η συμφωνία ακολουθεί μια επιτυχημένη διαδικασία επανατοποθέτησης» και διαβεβαίωσαν ότι η Olympia Tower «πάντα είχε καλή απόδοση λόγω των υψηλής ποιότητας προτύπων και του asset management».

Η Knight Frank Romania εκπροσώπησε την Bluehouse σε αυτή τη συναλλαγή και ενήργησε επίσης ως αποκλειστικός πράκτορας χρηματοδοτικής μίσθωσης του Olympia Tower.

►Διαβάστε επίσης: Ομιλος Φουρλής: Γιατί έφυγε από την Τουρκία – Σε ποιον πούλησε την Intersport

Olympia Tower, στο Βουκουρέστι

Logistics Park Silesia

Τον προηγούμενο μήνα πουλήθηκε το Logistics Park Silesia στην Πολωνία.

Το έργο αποτελούνταν από 32.800 τ.μ. χώρου logistics πολλαπλών ενοικιαστών A-Class και κατασκευασμένο με τα υψηλότερα πρότυπα, με πιστοποίηση BREEAM και αξιολόγηση «Εξαιρετική». Hταν 100% μισθωμένο.

Logistics Park Silesia στην Πολωνία

Retail Park Varna

Τον ίδιο μήνα η Bluehouse Capital ολοκλήρωσε και την πώληση του Retail Park Varna στη Βουλγαρία

Το retail park εκμισθώθηκε πλήρως σε ενοικιαστές, συμπεριλαμβανομένων των Jysk, Decathlon, Mebeli Videnov, Zora και Pet Network.

Retail Park Varna στη Βουλγαρία

Bluecenter

Τον περασμένο Οκτώβριο, η συμμετοχή της Bluehouse στο Bluecenter πωλήθηκε σε σερβική επενδυτική εταιρεία.

Το κτίριο γραφείων Α Τάξης αποτελείται από περίπου 50.000 τ.μ. GBA και είναι μισθωμένο σε ένα μίγμα ενοικιαστών, συμπεριλαμβανομένων των Microsoft, Sitel, τραπεζών και κυβερνητικών ιδρυμάτων.

Το Bluecenter ήταν το πρώτο κτίριο με πιστοποίηση BREEAM στη Σερβία, με αξιολόγηση «Πολύ Καλό» και το πρώτο Πράσινο κτίριο στη χώρα.

Bluecenter στη Σερβία

McArthurGlen Designer Outlet Athens

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Αύγουστο η θυγατρική της Lamda Development, L.O.V. S.M.S.A., εξαγόρασε το 100% της εταιρείας McArthurGlen Hellas Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, ιδιοκτήτριας του εκπτωτικού χωριού McArthurGlen Designer Outlet Athens στα Σπάτα του νομού Αττικής, από την εταιρεία MGE Hellenic Investments S.àr.l.

Το εκπτωτικό χωριό άνηκε κατά 50% στην Bluehouse Capital.

►Διαβάστε επίσης: Logistics: Στον Αναπτυξιακό επενδύσεις 60 εκατ. ευρώ – Πού δημιουργούνται νέες αποθήκες

Expo Business Park

Λίγο νωρίτερα, τον Ιούνιο του 2022, το fund πούλησε το Expo Business Park, στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, στην εισηγμένη αυστριακή εταιρεία ακινήτων S Immo.

Το συγκρότημα γραφείων GLA 42.600 τ.μ. προσφέρει μια σειρά από καινοτόμες τεχνολογίες και βιώσιμες λύσεις.

Το Expo Business Park στεγάζει τα ρουμανικά κεντρικά γραφεία της ING που καταλαμβάνει περίπου το 48% της συνολικής έκτασης με μακροχρόνια μίσθωση ενώ το μείγμα ενοικιαστών για τα άλλα δύο κτίρια περιλαμβάνει τις Regus, A&D Pharma, Tractebel, Cargill, Mars κ.ά.

Expo Business Park στο Βουκουρέστι
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ