Νέα
  • ΓΔ: 1207.1 +0.25%
  • Τζίρος: 0,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Pfizer: Χασούρα 40 δισ. δολάρια σε έναν μήνα - Η χειρότερη επίδοση από το 2020

Πηγή: AP

Οι μετοχές της Pfizer Inc. κατέγραψαν τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση τους από τον Ιούνιο του 2020, καθώς οι επενδυτές αναμένουν μια κακή πορεία της φαρμακοβιομηχανίας όσον αφορά τα προϊόντα της που σχετίζονται με την Covid-19. Η μετοχή υποχώρησε 14% αυτόν τον μήνα, διαγράφοντας 40 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία.

Την Τρίτη η Pfizer παρουσίασε ασθενέστερες από τις εκτιμώμενες προοπτικές πωλήσεων για το εμβόλιο και το χάπι της για τον κορονοϊό.

«Η Pfizer αναμενόταν ούτως ή άλλως να δώσει χαμηλότερες προβλέψεις και τα νούμερα που έδωσε για το 2023 το επιβεβαιώσαν αυτό» έγραψε σε σημείωμα αναλυτής της Barclays, Κάρτερ Γκουλντ. Δεδομένης της πτώσης της μετοχής αυτόν τον μήνα, «υπήρχε ελπίδα για ανάκαμψη μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ωστόσο, είμαστε επιφυλακτικοί ότι θα συμβεί αυτό βραχυπρόθεσμα» πρόσθεσε.

Οι μετοχές κυμάνθηκαν μεταξύ κερδών και ζημιών πριν κλείσουν τη μέρα υψηλότερα κατά 1,4% εν μέσω ενός ευρύτερου ράλι της αγοράς.

Οι μετοχές της Pfizer ενισχύθηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας καθώς το εμβόλιο και το χάπι της για την Covid-19 έφεραν στα ταμεία της εταιρείας δισεκατομμύρια δολάρια από πωλήσεις.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ