Νέα
  • ΓΔ: 1261.67 +0.28%
  • Τζίρος: 120,89 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Intracom: Απέκτησε το 26,1% της Κλουκίνας-Λάππας - Το τίμημα και η έμφαση στα ακίνητα

Στην Κλουκίνας-Λάππας μπήκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Intracom, αποκτώντας 10,5 εκατ. μετοχές στην τιμή των 0,90 ευρώ, κάτι το οποίο αναμένεται να επιβεβαιωθεί πιθανόν εντός της ημέρας.

Μέσω πακέτων έδωσε 9,45 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει το 26,11% των μετοχών της Κλουκίνας-Λάππας, το οποίο ανήκε στον Λουκά Σπεντζάρη.

Το ενδιαφέρον της εταιρείας του Σωκράτη Κόκκαλη έγκειται κατά κύριο λόγο στο διόλου ευκαταφρόνητο χαρτοφυλάκιο ακινήτων που διαθέτει η Κλουκίνας-Λάππας, το οποίο αποτιμάται πέριξ των 45 εκατ. ευρώ και σίγουρα ενδιαφέρει τη νέα εταιρεία Intracom Ακίνητα που δημιουργήθηκε από την απόσχιση του κλάδου ακινήτων από την Intracom Holdings.

Τον περασμένο Μάιο η διοίκηση της Κλουκίνας σημείωνε ότι, η σημαντική ακίνητη περιουσία που διαθέτει, αποτελεί σταθερή πηγή εσόδων, αφού, πλέον, διαθέτει δύο επενδυτικά ακίνητα επί της οδού Ερμού, τα οποία είναι μισθωμένα και λειτουργούν, το ένα ως κατάστημα Zara και το άλλο ως Adidas.

Θυμίζουμε ότι η εταιρεία, τον Απρίλιο 2021 προχώρησε στην εκμίσθωση καταστήματος ιδιοκτησίας της, συνολικής επιφάνειας 884 τ.μ., επί της οδού Ερμού 44, στη διεθνή εταιρεία αθλητικών ειδών, ADIDAS. Στην Ερμού, διαθέτει ένα ακόμη κατάστημα συνολικής επιφάνειας 1.438 τ.μ., μισθωμένο στην εταιρεία, ITX Ελλάς Μονοπρόσωπη Α.Ε., για το brand name, ZARA.

Η ρήξη Λάππα με Σπεντζάρη

Ο Λουκάς Σπεντζάρης, δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας (με 27,92%) και διευθύνων σύμβουλος μέχρι το τέλος του 2019 οπότε και αποχώρησε, θυμίζουμε ότι τον περασμένο Απρίλιο είχε κάνει αίτηση ελέγχου για τα πεπραγμένα της διοίκησης και των μετόχων.

Η ρήξη μεταξύ των δυο πλευρών προήλθε, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ο κ. Σπεντζάρης πρότεινε στον Πρόεδρο της εταιρείας, Ιωάννη Λάππα, να πουληθεί η εταιρεία σε Άραβες ή Ολλανδούς επενδυτές, χωρίς, ωστόσο, να δίνει επιπλέον πληροφορίες για τους επενδυτές. Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο κ. Λάππας να πει όχι και έτσι ο κ. Σπεντζάρης να αποχωρήσει από την εταιρεία.

Η κόντρα του Λουκά Σπεντζάρη με την οικογένεια Λάππα είχε ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2021, όταν ο πρώην διευθύνων σύμβουλος είχε ζητήσει εξηγήσεις για μια σειρά θεμάτων, μεταξύ των οποίων για το αν είναι επωφελής για την εταιρεία η εκμίσθωση επενδυτικού ακινήτου της, στην οδό Ερμού, στην Adidas.

Την περασμένη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε η εισηγμένη, εκδόθηκε απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία έγινε δεκτή η αίτηση έκτακτου ελέγχου μετόχου μειοψηφίας κατά της εταιρείας, εν μέρει, υπό την έννοια ότι έλεγχος διατάσσεται μόνο για τη χρήση του έτους 2020 και όχι και για τη χρήση του 2021, όπως είχε ζητηθεί με την αίτηση.

Η εταιρεία, όπως αναφέρει, μελετά την εν λόγω δικαστική απόφαση προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση της στο ζήτημα, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας άσκησης έφεσης, και θα ενημερώσει σχετικά το επενδυτικό κοινό για την εξέλιξη του θέματος.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ