Νέα
  • ΓΔ: 1477.69 -0.27%
  • Τζίρος: 84,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Sunlight: Ολοκληρώθηκε το deal εξαγοράς της Triathlon και ανοίγει πανιά για ΗΠΑ-Ευρώπη

Τον Δεκέμβριο του 2022 ανακοινώθηκε ότι η Sunlight Group Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας (Sunlight Group) υπέγραψε με την Geraer Batterie-Dienst GmbH συμφωνία για την εξαγορά του 51% του μετοχικού κεφαλαίου της Triathlon Holding GmbH (TRIATHLON).

Οι αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού πιστοποίησαν το κλείσιμο της συναλλαγής, η οποία και ολοκληρώθηκε σήμερα, 7 Φεβρουαρίου 2023.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, οι Sunlight Group και TRIATHLON συνεργάζονται τα τελευταία 20 χρόνια για να προσφέρουν στους κλάδους που εξυπηρετούν λύσεις αποθήκευσης ενέργειας, οι οποίες συνδυάζουν καινοτομία, οικονομική απόδοση και υψηλή αποτελεσματικότητα.

Οι εταιρείες διαθέτουν χαρτοφυλάκια ποιοτικών και καινοτόμων προϊόντων, παγκόσμιας κλάσης πόρους και υποδομές για ανάπτυξη και παραγωγή, και πρόσβαση στις διεθνείς αγορές της ενδοεφοδιαστικής αλυσίδας και των συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας για βιομηχανικές εφαρμογές. Με την ολοκλήρωση του mega-deal μεταξύ τους, δημιουργείται ένας πραγματικός ηγέτης στην αγορά, καθώς αλλάζει το τοπίο στην εκτός δρόμου ηλεκτροκίνηση και την αποθήκευση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

Ενισχυμένη με την προσθήκη της TRIATHLON, η Sunlight Group θα επιδιώξει να καταστεί παγκόσμιος ηγέτης, με έμφαση στις αγορές της Ευρώπης και της Αμερικής.

Βασιζόμενος στις μεγάλες επενδύσεις, την διαρκώς αυξανόμενη παραγωγή και τις δυνατότητές του στην καινοτομία σε μπαταρίες μολύβδου-οξέος και ιόντων λιθίου, ο οργανισμός θα συμβάλλει σημαντικά στην απανθρακοποίηση, την ενεργειακή μετάβαση και την ενεργειακή ασφάλεια.

Η εξαγορά αυτή, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής εξαγορών και συγχωνεύσεων και του πλάνου επέκτασης της Sunlight, αναμένεται να ξεκλειδώσει νέες δυνατότητες σε ό,τι αφορά το εύρος των διαθέσιμων προϊόντων και τη γεωγραφική κάλυψη των παρεχόμενων υπηρεσιών. Κατά συνέπεια, οι πελάτες θα επωφελούνται από τη συνεχή υποστήριξη και την παροχή όλων των λύσεων που χρειάζονται από έναν προμηθευτή, και θα απολαμβάνουν το μέγιστο της προστιθέμενης αξίας.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ