Νέα
  • ΓΔ: 1480.09 -1.10%
  • Τζίρος: 422,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Λουκέτο» σε μεγάλο εμπορικό κέντρο της Αθήνας - Μετατρέπεται σε συγκρότημα γραφείων

«Αυλαία» πέφτει τις επόμενες ημέρες στο εμπορικό κέντρο Athens Heart, που βρίσκεται επί της οδού Πειραιώς 180, με την ιδιοκτήτρια Premia Properties να σχεδιάζει τη μετατροπή του σε σύγχρονο συγκρότημα γραφείων

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία διαχείρισης και εκμετάλλευσης ακινήτων έχει καταθέσει ήδη τις σχετικές μελέτες για την οικοδομική άδεια, αλλαγής χρήσης και μετατροπής του σε γραφεία.

Ήδη το συγκρότημα έχει αρχίσει να εκκενώνεται, καθώς τα εμπορικά καταστήματα έχουν λάβει ειδοποίηση να αποχωρήσουν έως τέλος Φεβρουαρίου (τέλος των εκπτώσεων), ενώ Πλαίσιο και σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης έχουν μεγαλύτερη διορία, για τη μετεγκατάστασή τους σε άλλους χώρους.

Το ακίνητο συνολικής δόμησης 54.000 τ.μ. και εκμισθώσιμης επιφανείας 18.500 τ.μ. επί οικοπέδου επιφανείας 10.600 τ.μ. περιήλθε στην ιδιοκτησία της Premia τον περασμένο Νοέμβριο, έναντι 15,7 εκατομμυρίων.

Όπως είχε δηλώσει ο πρόεδρός της, κ. Ηλίας Γεωργιάδης: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την απόκτηση ενός σημαντικού ακινήτου μεγάλου μεγέθους με εξαιρετική κατασκευή και σε καλή τοποθεσία. Ήδη μελετάμε τον προσδιορισμό των βέλτιστων χρήσεων (repositioning) του ακινήτου, οι οποίες περιλαμβάνουν ενδεικτικά πράσινα και βιώσιμα γραφεία με μικτές εμπορικές χρήσεις. Επίσης, η PREMIA, συνεπής με την πολιτική της, σκοπεύει να αναβαθμίσει ενεργειακά το κτίριο».

Τις αξιόλογες προοπτικές του ακινήτου είχε επισημάνει και ο κ. Κώστας Μαρκάζος, Διευθύνων Σύμβουλος της Premia Properties: «Γνωρίζοντας την ποιότητα του ακινήτου καθώς και τη δυναμική του ιδιαίτερα μετά από την επιτευχθείσα χρηματοοικονομική εξυγίανση, είμαστε πεπεισμένοι ότι η επένδυση θα συμβάλλει σημαντικά στην περαιτέρω ενίσχυση του χαρτοφυλακίου μας, αποφέροντας σημαντικά έσοδα καθώς και υπεραξίες. Η συναλλαγή εντάσσεται στην υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου της Εταιρείας με στόχο τη ανάπτυξη μέσω ποιοτικών ακινήτων υψηλών αποδόσεων και την δημιουργία αξίας για τους μετόχους μας».

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ