Νέα
  • ΓΔ: 1457.74 +0.74%
  • Τζίρος: 97,96 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αύξηση παραγωγής 4,2% για την ελληνική ασφαλιστική αγορά το 2022

Πηγή: Pixabay

H συνολική παραγωγή ασφαλίστρων του 2022 αυξήθηκε κατά 4,2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ανερχόμενη στα € 4,84 δισ., σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) μεταξύ των Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων – μελών της.

Αναλυτικότερα:

  • οι Ασφαλίσεις κατά Ζημιών αυξήθηκαν κατά 6,1%, φθάνοντας τα € 2,41 δισ.
  • οι Ασφαλίσεις Ζωής αυξήθηκαν κατά 2,4%, φθάνοντας τα € 2,43 δισ.

Ο κ. Α. Σαρρηγεωργίου, πρόεδρος της ΕΑΕΕ σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας ανέφερε :

«Το 2022 ήταν μία ικανοποιητική χρονιά για την ελληνική ασφαλιστική αγορά. Ο κλάδος εκπλήρωσε την αποστολή του καταβάλλοντας καθημερινά αποζημιώσεις στους ασφαλισμένους του. Παρά τις δυσκολίες του κοινωνικοοικονομικού περιβάλλοντος με τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση και την άνοδο του πληθωρισμού, την πανδημία Covid- 19 και τα φαινόμενα φυσικών καταστροφών, η παραγωγή της ασφαλιστικής αγοράς αυξήθηκε, ακολουθώντας την αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας της χώρας. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι η ασφάλιση είναι απαραίτητος σύμμαχος της οικονομίας και της ανάπτυξης και ότι ο κλάδος παραμένει ανθεκτικός παρά τις συνεχόμενες προκλήσεις».

Η έρευνα:
 

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ