Νέα
  • ΓΔ: 1220.89 +1.51%
  • Τζίρος: 139,63 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Eurolife FFH: Δυναμική συνέχεια της συνεργασίας με το Cyber Security International Institute

Eurolife
Πηγή: Eurolife.gr

H Eurolife FFH και το Cyber Security International Institute συνεχίζουν τη συνεργασία τους και το επιτυχημένο πρόγραμμα των Digital Academies, το οποίο έχει στόχο την ενημέρωση των πολιτών της χώρας σε θέματα που έχουν να κάνουν με το διαδίκτυο, την ασφαλή πλοήγηση σε αυτό και την εξοικείωση με τις δυνατότητές του

Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 8.400 γονείς, ενήλικες και παιδιά σε όλη την Ελλάδα έχουν παρακολουθήσει online και δια ζώσης σεμινάρια και ημερίδες ενημέρωσης, αποδεικνύοντας την επιτυχία και την αξία της πρωτοβουλίας, με τους κύκλους εκπαίδευσης να συνεχίζονται και το 2023. Η συνεργασία μεταξύ της εταιρίας και του Ινστιτούτου ξεκίνησε το 2020, με το πολύπλευρο πρόγραμμα εκπαιδεύσεων να χωρίζεται σε τρεις Ψηφιακές Ακαδημίες πανελλαδικής εμβέλειας και με κάθε μία να απευθύνεται σε διαφορετική ομάδα συμμετεχόντων: την Parent Edition, τη Student Edition και την Travel Edition. Κοινός τους παρονομαστής είναι η χρήση του διαδικτύου, η προστασία από κυβερνοκινδύνους, η ασφάλεια κατά την εργασία και την περιήγηση σε αυτό, καθώς και η γνωριμία με τις απεριόριστες δυνατότητες που προσφέρει για προσωπική ανάπτυξη και εξέλιξη.

Η Ψηφιακή Ακαδημία: Parent Edition απευθύνεται σε γονείς οι οποίοι θέλουν να μάθουν περισσότερα για το διαδίκτυο, τη χρησιμότητά του, αλλά και τους πιθανούς κινδύνους στους οποίους μπορεί να εκτεθούν οι ίδιοι ή τα παιδιά τους. Θέματα διαδικτυακής ασφάλειας, κυβερνοκινδύνων και προστασίας των παιδιών από περιπτώσεις phishing, cyber bullying και online grooming είναι μερικά από τα θέματα που παρουσιάζονται. Μέχρι και το τέλος του 2022, πάνω από 2.700 γονείς είχαν παρακολουθήσει το πρόγραμμα, μέσα από περισσότερες από 780 ώρες μαθημάτων. Παράλληλα, πραγματοποιείται η Ψηφιακή Ακαδημία: Student Edition, η οποία έχει στόχο να ενθαρρύνει τη δημιουργική και εκπαιδευτική απασχόληση των παιδιών με τον κόσμο του διαδικτύου, προσφέροντας δωρεάν μαθήματα ετησίως πάνω σε βασικές γνώσεις προγραμματισμού, ρομποτικής και game development. Η Ακαδημία αυτή λειτουργεί με μηνιαίους κύκλους εκπαίδευσης, διάρκειας 16 ωρών ο καθένας, και αποτελείται από δυο εκπαιδευτικά τμήματα των 200 ατόμων. Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 1.850 μαθητές έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα, με τις συνολικές ώρες διδασκαλίας να ξεπερνούν τις 1.290.

Η τρίτη κατά σειρά Ψηφιακή Ακαδημία: Travel Edition περιλαμβάνει live σεμινάρια και ημερίδες σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας, προκειμένου να τους προσφέρει εκπαίδευση σε ψηφιακά εργαλεία και εφαρμογές που μπορούν να χρησιμοποιούν με ασφάλεια στην καθημερινότητά τους. Η Ακαδημία έχει μεταφέρει μέχρι σήμερα τη γνώση και την ασφάλεια στο διαδίκτυο σε 7 περιοχές της χώρας μας - Κρήτη, Αλεξανδρούπολη, Καλάβρυτα, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Λιβαδειά και Σέρρες– μέσα από 14 ημερίδες, και συνεχίζεται δυναμικά και φέτος. Η ανταπόκριση έχει υπάρξει και εδώ θερμή, με πάνω από 3.800 πολίτες να έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα και να δηλώνουν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τις γνώσεις που έλαβαν.

Για τη Eurolife FFH αξία έχει να επενδύει συστηματικά σε δραστηριότητες που έχουν στον πυρήνα τους την εκπαίδευση, με στόχο να διευρύνει τις δεξιότητες και τις γνώσεις των ανθρώπων. Αυτός είναι και ο λόγος που συνεργάζεται με το Cyber Security International Institute, έναν οργανισμό με εμπειρία και γνώση. Μέσα και από τις τρεις Digital Academies, σκοπός της Eurolife FFH είναι η εκπαίδευση παιδιών και ενηλίκων σε θέματα που αφορούν τη χρήση του διαδικτύου, την ασφαλή πλοήγηση σε αυτό, καθώς και την εξοικείωσή τους με τις νέες τεχνολογίες.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ