Νέα
  • ΓΔ: 1452.28 0.00%
  • Τζίρος: 98,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Μνημόνια συνεργασίας με εγχώριους προμηθευτές υπέγραψαν Fincantieri-Leonardo

Πηγή: Eurokinissi

«Η ιταλική αμυντική βιομηχανία ενισχύει την συνεργασία της με τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και τις ελληνικές βιομηχανίες».

Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση με αφορμή σειρά επιπρόσθετων Μνημονίων Συνεργασίας (MoU) που υπέγραψαν η Fincantieri και η Leonardo με τους ακόλουθους δυνητικούς Έλληνες προμηθευτές:

Α) SUNLIGHT GROUP ENERGY STORAGE SYSTEMS S.A

B) GENERAL COMMERCIAL AND INDUSTRIAL S.A.

Γ) FARAD S.A. HEAT EXCHANGERS

Δ) ENVIRONMENTAL PROTECTION ENGINEERING S.A.

E) G.LIGEROS O.E (PSYCTOTHERM)

ΣΤ) SSA S.A.

Z) ELFON

H) TECROSS S.A.

 Πραγματοποιήθηκε σήμερα σχετική εκδήλωση στην Ελευσίνα, στην έδρα της Onex Elefsis Shipyards.

«Χάρη στη σημερινή υπογραφή των MoU, η εμπλοκή της ελληνικής βιομηχανίας θα είναι συνεχόμενη, καθώς δεν πρόκειται να περιοριστεί μόνο στο πρόγραμμα των κορβετών. Η ομάδα των εταιρειών από την Ιταλία που συγκροτήθηκε, με τις Fincantieri, Leonardo -ως πάροχους για το Σύστημα Διαχείρισης Μάχης και τους κύριους αισθητήρες, τα συστήματα και πυροβόλα, και την MBDA Italia με την Elettronica, αποτελεί έναν συνεκτικό πυρήνα υποστήριξης και ανάπτυξης ενός ναυπηγικού εταίρου με προηγμένη τεχνογνωσία» όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο Δεκέμβριο η Fincantieri υπέγραψε επίσημη συμφωνία με τον Όμιλο ONEX Shipyards & Technologies για τη δημιουργία μιας γραμμής κατασκευής κορβετών και εγκαταστάσεων υποστήριξης του κύκλου ζωής τους στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Η συμφωνία:

• προβλέπει τους όρους συνεργασίας για την κατασκευή 2+1 κορβετών υπερσύγχρονης τεχνολογίας και κορυφαίων προδιαγραφών στα Ναυπηγεία Ελευσίνας της Onex μαζί με τις απαραίτητες αναβαθμίσεις, βελτιώσεις, τεχνογνωσία & μεταφορά τεχνολογίας, εξοπλισμού, εκτιμώμενης αξίας περίπου 80 εκατομμυρίων ευρώ.

• αναμένεται να δημιουργήσει 2.500 άμεσες και έμμεσες νέες θέσεις εργασίας στη ναυπηγική βιομηχανία.

• συνιστά μια συνεργασία με πολλαπλά οφέλη για την ελληνική οικονομία και τον αμυντικό τομέα, ενώ ενισχύει την προοπτική περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των δύο Ομίλων σε μελλοντικά προγράμματα κατασκευής πολεμικών και εμπορικών πλοίων.

Τέλος, αναφέρεται πως η εν λόγω συμφωνία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της εγχώριας αμυντικής παραγωγής. Η τεχνογνωσία που αναμένεται να αποκτηθεί από τη συνεργασία ONEX-Fincantieri, συμπεριλαμβανομένου και ολόκληρου του ιταλικού βιομηχανικού οικοσυστήματος, θα αποτελέσει σημαντικό ακρογωνιαίο λίθο για την ανάπτυξη ανταγωνιστικών προϊόντων που θα ανταποκρίνονται στις αμυντικές απαιτήσεις πολλαπλών αγορών, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην αναγέννηση των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ