Νέα
  • ΓΔ: 1446.92 -0.17%
  • Τζίρος: 83,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Β. Φουρλής στην «Η»: Τα σχέδια για e-shop, οι επενδύσεις στην υγεία και στα εμπορικά κέντρα

Βασίλης Φουρλής, πρόεδρος ΔΣ του Ομίλου Fourlis

Σε τροχιά ανάπτυξης νέων επενδυτικών ευκαιριών βρίσκεται ο όμιλος Fourlis. Η εταρεία, παρά τις αναταράξεις στην αγορά λόγω ακρίβειας, αναπτύσσει νέα καταστήματα στον τομέα της υγείας και της ευεξίας, Holland & Barrett, σε Ελλάδα, Ρουμανία και Βουλγαρία, προωθώντας και ελληνικά προϊόντα, σχεδιάζει e-shop, και επενδύει περαιτέρω στο real estate, με εμπορικά κέντρα.

Στο περιθώριο των εγκαινίων του νέου καταστήματος Holland & Barrett στην Κηφισιά, ο επικεφαλής του Ομίλου, Βασίλης Φουρλής, εξήγησε στην «Η», πως στράφηκε στον τομέα της υγείας και της ευεξίας: «Κάναμε μια μεγάλη έρευνα τα τελευταία 3-4 χρόνια για ποιον κλάδο της λιανικής θα θέλαμε να επενδύσουμε και αυτός της ευεξίας και της υγείας βγήκε ένας από τους σημαντικότερους. Έτσι λοιπόν, αποφασίσαμε και κάναμε μια συμφωνία με τον μεγαλύτερο παράγοντα λιανικής στον τομέα αυτό, που είναι η εγγλέζικη Holland & Barrett, με στόχο να επενδύσουμε στις αγορές Ελλάδας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας. Κι έχουμε ένα πλάνο την επόμενη πενταετία να ανοίξουμε πολλά μαγαζιά στις χώρες αυτές και online, και στο διαδίκτυο δηλαδή».

Σε περίπου ένα μήνα από σήμερα αναμένεται ότι θα έχει λειτουργήσει και το ηλεκτρονικό κατάστημα της H&B στην Ελλάδα, άλλωστε ο Όμιλος διαθέτει τους απαραίτητους αποθηκευτικούς χώρους και τις υποδομές logistics στα Οινόφυτα.

►Διαβάστε επίσης: Ομιλος Φουρλής: Γιατί έφυγε από την Τουρκία – Σε ποιον πούλησε την Intersport

Με το μυαλό στη συνετή διαχείριση, ο Όμιλος πρόκειται να επενδύσει στο project περί τα 15 εκατ. ευρώ. «Ειδικότερα θέλουμε στις χώρες αυτές να ανοίξουμε περίπου 100 καταστήματα τα επόμενα επτά χρόνια. Η συνολική αυτή επένδυση θα πλησιάσει τα 15 εκατ. ευρώ, αλλά πρέπει κάποιος να το βλέπει χρόνο με το χρόνο, ανάλογα και με την κερδοφορία που φέρνει και πόσα η κερδοφορία καλύπτει από την επένδυση κλπ.» 

Ο Όμιλος Fourlis θα διατηρήσει τη διαχείριση όλων των μαγαζιών και δεν θα λειτουργήσει και ως franchise, όπως ξεκαθάρισε ο επικεφαλής του Ομίλου: «Θα λειτουργούμε εμείς όλα τα καταστήματα».

Οι επενδύσεις σε εμπορικά κέντρα

Η επόμενη ημέρα της Fourlis περιλαμβάνει επενδύσεις στo real estate λιανικής και στο logistics για τη λιανική. Συγκεκριμένα, το επενδυτικό πλάνο του Ομίλου Fourlis, στοχεύει σε επέκταση και στο real estate, «στη λιανική μόνο, όχι γενικά. Σε εμπορικά πάρκα» όπως διευκρίνισε ο κ. Φουρλής.

«Εμείς έχουμε τους τρεις κλάδους της λιανικής ΙΚΕΑ, Inersport και Holland & Barrett. Τα εμπορικά πάρκα είναι κάτι που λείπει από την Ελλάδα και από τις γειτονικές χώρες κι εμείς αποφασίσαμε να επενδύσουμε στον τομέα αυτό. Ειναι κατι που γνωρίζουμε λόγω της ΙΚΕΑ, και άλλων εγχειρημάτων μας» κατέληξε.

Ο κ. Βασίλης Φουρλής με τη συντάκτρια της «Η», Μαργαρίτα Αργυροπούλου

Υπενθυμίζεται, ότι το εμπορικό πάρκο της πλατείας Κέννεντυ στο Χαλάνδρι είναι η νέα προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Trade Estates ΑΕΕΑΠ. Πρόκειται για το όγδοο εμπορικό πάρκο που προστίθεται στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της εταιρείας.

Holland & Barrett

Το κατάστημα, που εγκαινιάστηκε προχθές στην Κηφισιά, διαθέτει χαρτοφυλάκιο 1.300 κωδικών, το οποίο αναμένεται να ενισχυθεί με άλλους 200 το επόμενο διάστημα και περιλαμβάνει και ελληνικά προϊόντα, όπως τα τρόφιμα ΒιοΑγρός και βιολογικά προϊόντα Symbeeosis.

Σύμφωνα με τον κ. Φουρλή τα καταστήματα Holland & Barrett εκτός από το να φιλοξενήσουν ελληνικά αλλά και διεθνή προϊόντα στα ράφια τους, μπορούν να λειτουργήσουν και ως εξαγωγικός δίαυλος.

Ο όμιλος σχεδιάζει εντός του 2023 το άνοιγμα τριών ακόμη καταστημάτων στην Αττική, αρχικά στο κέντρο της Αθήνας και στον Πειραιά και εν συνεχεία σε δυτικά και τα ανατολικά προάστια, για την ανάπτυξη του βρετανικού σήματος προϊόντων ευεξίας, συμπληρωμάτων διατροφής και τροφίμων.

Σημειώνεται, ότι η Holland & Barrett, που ιδρύθηκε το 1870, διαθέτει ένα δίκτυο πλέον των 1.600 καταστημάτων σε 18 χώρες παγκοσμίως.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ