Νέα
  • ΓΔ: 1502.79 +0.82%
  • Τζίρος: 105,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ideal Holdings: Αύξηση 50% στα EBITDA και 40% στον κύκλο εργασιών το 2022

Ανοδο της τάξης του 40% παρουσίασε το 2022 ο κύκλος εργασιών της IDEAL Holdings ανερχόμενος στα 174,7 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με 124,4 εκατ. ευρώ το 2021, όπως ανακοινώθηκε σήμερα. Η προτεινόμενη επιστροφή κεφαλαίου είναι € 0,20 ανά μετοχή, καταβλητέο σε 2 δόσεις.

Τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 50% και διαμορφώθηκαν στα 27,4 εκατ. ευρώ από 18,3 εκατ. ευρώ το 2021. Τα καθαρά κέρδη μετά από δικαιώματα μειοψηφίας παρουσίασαν αύξηση 48% στα 14,9 εκατ. ευρώ έναντι 10,1 εκατ. ευρώ το 2021. Αντίστοιχα, τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 0,37 ευρώ αυξημένα κατά 48% σε σύγκριση με το 2021. Ο καθαρός δανεισμός ανήλθε στα 18,2 εκατ. ευρώ( ή 66% των κερδών προ φόρων τόκων και αποσβέσεων -EBITDA).

Ο πρόεδρος του ΔΣ της IDEAL Holdings Λάμπρος Παπακωνσταντίνου σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα ανέφερε: «Τα αποτελέσματα του 2022 αποτελούν σημαντική επιτυχία των στελεχών και των εργαζομένων της IDEAL Holdings. Οι οικονομικές επιδόσεις αναδεικνύουν τη σωστή στρατηγική που ακολουθήσαμε από τον Μάιο 2021, όταν ξεκινήσαμε την δημιουργία αυτής της νέας προσπάθειας, σε συνδυασμό με τις εξαγορές των εταιρειών που πραγματοποιήσαμε και οι οποίες προσέθεσαν σημαντικές υπεραξίες στο οικοδόμημα. Καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις προκλήσεις του 2022 και θέσαμε τις βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη που να βασίζεται σε κριτήρια ESG και υγιείς χρηματοοικονομικούς δείκτες. Είμαστε αισιόδοξοι, ότι παρά το δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον, το χαρτοφυλάκιο των εταιρειών μας θα διαγράψει και το 2023 ανοδική πορεία και στόχος μας είναι να προσφέρουμε σημαντικές αποδόσεις στους μετόχους μας».

Επενδύσεις στη βιομηχανία

Αναφορικά με τις επενδύσεις της IDEAL Holdings στη βιομηχανία (Astir Vitogiannis, Coleus Packaging), ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 91,8 εκατ. ευρώ και σημείωσε αύξηση κατά 55% σε σύγκριση με το 2021. Η άνοδος προήλθε από την αύξηση του όγκου σε συνδυασμό με την υψηλότερη τιμή διάθεσης που συνδέεται με την τιμή της πρώτης ύλης. Ποσοστό 97% του κύκλου εργασιών προέρχεται από πωλήσεις σε χώρες εκτός Ελλάδας. Επίσης, σημειώθηκε 68% αύξηση των κερδών προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) στα 17,8 εκατ. ευρώ που οφείλεται σε αύξηση του όγκου και διαφοροποίηση του μίγματος πωλήσεων και 61% αύξηση των κερδών μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας στα 10,2 εκατ. ευρώ.

Πληροφορική

Στην πληροφορική (BYTE, ADACOM, IDEAL Electronics), ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 82,9 εκατ. ευρώ και σημείωσε αύξηση κατά 27% σε σύγκριση με το 2021. Η άνοδος προήλθε από την αύξηση της ζήτησης για λύσεις πληροφορικής, κυβερνοασφάλειας και τις ανάγκες για ψηφιακό μετασχηματισμό. Σημειώθηκε 25% αύξηση των κερδών προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) στα 9,6 εκατ. ευρώ που οφείλεται σε αύξηση των εσόδων και διαφοροποίηση του μίγματος προϊόντων και υπηρεσιών και 26% αύξηση των κερδών μετά από φόρους στα 4,7 εκατ. ευρώ.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ