Νέα
  • ΓΔ: 903.25 -0.08%
  • Τζίρος: 71,53 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Θύμιος Μπουλούτας: Νέα σελίδα για το πάλαι ποτέ δεξί χέρι του Α. Βγενόπουλου – Το προφίλ του έμπειρου manager

Ο Θύμιος Μπουλούτας / Πηγή: Eurokinissi
Ο Θύμιος Μπουλούτας / Πηγή: Eurokinissi

Σε ένα μείγμα από στελέχη που διαθέτουν μεγάλη εμπειρία σε κατασκευαστική έργα και από... γκουρού των επενδύσεων που διαθέτουν πλούσια εμπειρία από τον χρηματοοικονομικό κλάδο επέλεξαν να εμπιστευθούν τις διοικήσεις της Ελλάκτωρ και των θυγατρικών της οι Ολλανδοί της Reggeborgh Invest.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα που προέρχονται από τον ευρύτερο χρηματοοικονομικό τομέα, μετά τον Άρη Ξενόφο που τοποθετήθηκε CEO του ομίλου Ελλάκτωρ, σημαντική κρίνεται η τοποθέτηση του Ευθύμιου (Θύμιου) Μπουλούτα στον προεδρικό θώκο της Ακτωρ Παραχωρήσεις.

Στις... χρυσές εποχές της MIG

Ο Θύμιος Μπουλούτας έγινε περισσότερο γνωστός στο ευρύ κοινό από το πέρασμά του από την MIG, ως δεξί χέρι του παντοδύναμου τότε, Ανδρέα Βγενόπουλου.

Κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος (Ph.D.) από το Massachusetts Institute of Technology (MIT), μεταπτυχιακού τίτλου M.Sc. από το Πανεπιστήμιο Stanford, και Διπλώματος Πολιτικού Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ο έμπειρος manager διατέλεσε στις... καλές εποχές της MIG (από τις αρχές 2006 μέχρι το 2016 που παραιτήθηκε για λόγους που αναλύονται παρακάτω), διευθύνων σύμβουλος του ομίλου και στη συνέχεια CEO της Marfin Popular Bank. Σημειώνεται ότι στα χρόνια του στη MIG διατέλεσε επίσης προέδρος Διοικητικού Συμβουλίου στις εταιρείες Δέλτα, Μπάρμπα Στάθης και μέλος του ΔΣ στις εταιρείες Vivartia και Επιχειρήσεις Αττικής.

Οι... δικαστικές περιπέτειες με την Λαϊκή

Η παρουσία του στην MIG ολοκληρώθηκε το 2016, αφού λίγο πριν είχε εμπλακεί σε δικαστικές περιπέτειες για αδικήματα που σχετίζονταν μεταξύ άλλων με χειραγώγηση της αγοράς, παρουσίαση ψευδών στοιχείων και απόκρυψη της απομείωσης της υπεραξίας της Λαϊκής Τράπεζας.

Εχτισε το ονομά του στη χρηματιστηριακή... ευφορία

Προ... MIG, ο Θύμιος Μπουλούτας είχε εργαστεί ως Σύμβουλος στην Athens Tech. Center & Epsilon Ltd, ενώ στη συνέχεια διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Ιονικής ΑΕΔΑΚ για 8 χρόνια και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ιονικής ΑΕΔΑΚ, στην οποία «έχτισε» το όνομά του στη διετία της χρηματιστηριακής ευφορίας στην Ελλάδα.

Από το 2000 κατείχε διάφορες διευθυντικές θέσεις στην EFG Eurobank Ergasias, ως Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής Δικτύου Μεγάλων Ιδιωτών Πελατών και από το 2005, Γενικός Διευθυντής και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας και Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Asset Management ΕΠΕΥ. Επίσης, διετέλεσε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της EFG Private Bank Luxemburg.

Grant Thornton και πλέον...Ελλάκτωρ

Μετά το τέλος της δικαστικής του περιπέτειας στη MIG, τον Φεβρουάριο του 2019, συνέχισε την καριέρα του ως partner στην Grant Thornton.

Δύο χρόνια αργότερα, ο Θύμιος Μπουλούτας ανοίγει μία νέα σελίδα στην καριέρα του, καλούμενος να βοηθήσει την Άκτωρ Παραχωρήσεις και κατ’ επέκταση τον όμιλο Ελλάκτωρ να επανακτήσει τη χμάνη αίγλη του παρελθόντος.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ