Νέα
  • ΓΔ: 1420.4 +1.96%
  • Τζίρος: 97,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Crypto: Visa και Mastercard φρενάρουν τα σχέδιά τους για είσοδο στον κλάδο

Πηγή: Pexels

Φρένο στα σχέδιά τους για συνεργασία με εταιρείες crypto βάζουν οι κολοσσοί των πιστωτικών καρτών, Visa και Mastercard, έως ότου βελτιωθούν οι συνθήκες λειτουργίας της αγοράς των κρυπτονομισμάτων και η εποπτεία της.

Το 2022 χρεοκόπησαν μεγάλες εταιρείες εταιρείες crypto, όπως η FTX και η BlockFi, που κλόνισαν την εμπιστοσύνη των επενδυτών και  ενίσχυσαν το ρυθμιστικό πλαίσιο λειτουργίας της.

«Οι πρόσφατες υψηλού προφίλ χρεοκοπίες στον τομέα των crypto μας θυμίζουν ότι έχουμε μακρύ δρόμο ακόμα να διανύσουμε για να ενταχθούν τα crypto στο κυρίαρχο σύστημα πληρωμών», δήλωσε εκπρόσωπος της Visa, προσθέτοντας ότι το γεγονός αυτό δεν αλλάζει τη στρατηγική και την εστίαση της εταιρείας.

Εκπρόσωπος της Mastercard σημείωσε: «Οι προσπάθειές μας συνεχίζουν να εστιάζουν στην τεχνολογία του blockchain και στο πώς αυτή μπορεί να εφαρμοστεί για να βοηθήσει να αντιμετωπιστούν σημερινές αδυναμίες και να υπάρξουν πιο αποδοτικά συστήματα».

Τα σχέδια της Visa και της Mastercard

Oι μεγάλες εταιρείες πιστωτικών καρτών είχαν κάνει τα τελευταία χρόνια σχέδια για να εισέλθουν στον χώρο των crypto, εν μέσω εκρηκτικής ανόδου των τιμών των τελευταίων.

Η Mastercard είχε ανακοινώσει συνεργασία της με την τράπεζα crypto, Nexo, τον περασμένο Απρίλιο για την έκδοση της πρώτης πιστωτικής κάρτας στον κόσμο που θα βασιζόταν σε crypto.

Τον Νοέμβριο, η Visa διέκοψε τις συμφωνίες της διεθνούς πιστωτικής κάρτας της με την FTX, μόλις έναν μήνα μετά την ανακοίνωση για διεύρυνση της συνεργασίας με το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων.

Με πληροφορίες από Reuters

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ