Νέα
  • ΓΔ: 1258.17 +0.60%
  • Τζίρος: 160,29 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Λάρισα: Ξεκινάει η 13η AgroThessaly από τις 2 έως 5 Μαρτίου στη πόλη

Με 766 εκθέτες (269 άμεσους και 497 έμμεσους) από 34 χώρες, με εκθεσιακό χώρο 25.000 τ.μ., 259 ξένους εμπορικούς επισκέπτες και ομαδικές επισκέψεις από τα Βαλκάνια, καθώς και με πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων έρχεται από τις 2 έως τις 5 Μαρτίου στη Λάρισα (Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης) η 13η Πανελλήνια Έκθεση για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία «AgroThessaly».

Σημειώνεται, πως εταιρείες στα αγροτικά μηχανήματα και τους εξοπλισμούς για την κτηνοτροφία και τη γεωργία θα παρουσιάσουν όλες τις τελευταίες τεχνολογικές τάσεις και θα ενημερώσουν για τα τεκταινόμενα στις διεθνείς αγορές. Γεωργικά μηχανήματα και ελκυστήρες, εργαλεία κατεργασίας εδάφους, εφόδια, πολλαπλασιαστικό υλικό, φυτώρια, κηπευτικά μηχανήματα, δασικός εξοπλισμός, μηχανήματα για την κτηνοτροφία- πτηνοτροφία, ζωοτροφές, υπηρεσίες, οργανισμοί, ειδικός Τύπος συνθέτουν, μεταξύ άλλων, το περιεχόμενο της AgroThessaly, που για μία ακόμη φορά θα αποτελέσει σημείο συνάντησης του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου.

Παράλληλα πρέπει να τονιστεί πως πέραν του αμιγώς εκθεσιακού σκέλους, η φετινή διοργάνωση φιλοξενεί ενδιαφέρουσες ενημερωτικές ημερίδες και εκδηλώσεις για την αγροτική επιχειρηματικότητα, τις οποίες διοργανώνουν φορείς του πρωτογενούς τομέα (ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ), αλλά και εκπαιδευτικά ιδρύματα, προεξάρχοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τα εγκαίνια της AgroThessaly θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Πέμπτη 2 Μαρτίου στις 19:00 ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς.

«Πρωτεύουσα του πρωτογενούς τομέα», χαρακτήρισε τη Λάρισα ο δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Απόστολος Καλογιάννης, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο της πόλης, τονίζοντας ότι «σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO η επιτυχία της AgroThessaly ήταν εγγυημένη από την πρώτη στιγμή». Σημείωσε μάλιστα, ότι η μεγάλη αυτή προσπάθεια «εδράζεται στο τεράστιο ζήτημα της εξωστρέφειας που αναπτύσσει η πόλη, για να κάνει γνωστή τη δυναμική της».

Την ανάδειξη της AgroThessaly σε μία από τις καλύτερες εκθέσεις της χώρας υπογράμμισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO, Κυριάκος Ποζρικίδης. Τόνισε μάλιστα πως «πρόκειται για μία έκθεση με μεγάλο ενδιαφέρον, ποσοτικό και ποιοτικό», ενώ αναφερόμενος στη σύμπραξη της εταιρείας με τον δήμο Λαρισαίων σημείωσε χαρακτηριστικά πως «θα είμαστε πολλά χρόνια μαζί στη Λάρισα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων (ΣΕΑΜ), κ. Σάββας Μπαλουκτσής έκανε γνωστό πως ο ΣΕΑΜ συμμετέχει στην AgroThessaly με 27 μέλη και 7.500 τμ, δηλαδή το 40% του κλειστού διαθέσιμου εκθεσιακού χώρου, όπου αντιπροσωπεύονται 300 brands επώνυμων ευρωπαικών εργοστασίων. «Μας έλειψε αυτή η έκθεση», ανέφερε ο ίδιος.

Τέλος, ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΘ-HELEXPO, Αλέξης Τσαξιρλής, τόνισε πως «η Λάρισα είναι πλέον εκθεσιακά το δεύτερο κέντρο στον πρωτογενή τομέα στη χώρα».

Στη συνέντευξη παρευρέθηκαν επίσης ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του δήμου Λαρισαίων, Παναγιώτης Νταής και ο project manager της AgroThessaly, Παναγιώτης Σπύρου.

To ωράριο λειτουργίας της Έκθεσης έχει ως εξής: Πέμπτη 2, Παρασκευή 3 & Κυριακή 5 Μαρτίου: 10.00 - 19.00, Σάββατο 4 Μαρτίου: 10.00 - 20.00.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ