Νέα
  • ΓΔ: 1481.65 +0.11%
  • Τζίρος: 89,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΣΕΒ- Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: Η ισότητα στην πράξη απαιτεί αλλαγή νοοτροπίας

«Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, φέτος έχει ως θέμα: "DIGITALL: Καινοτομία και Τεχνολογία για την Ισότητα των Φύλων" και αναδεικνύει την ανάγκη ακόμα μεγαλύτερης συμμετοχής των γυναικών σε τομείς τεχνολογικής αιχμής. Στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, οι επιχειρήσεις με ποικιλομορφία στον πυρήνα της εργασιακής τους κουλτούρας, που υιοθετούν στην πράξη την ισότητα, είναι πιο ανταγωνιστικές, πιο καινοτόμες, πιο ανθεκτικές, με καλύτερους εργαζόμενους και με οφέλη που διαχέονται προς όλους και όλες». Αυτό σημειώνεται στο μήνυμα του ΣΕΒ με αφορμή τον αυριανό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Ο ΣΕΒ υπογραμμίζει ότι, η ισότητα είναι θεμελιώδης ανθρώπινη, αλλά και επιχειρηματική αξία καθώς στην εργασία ενεργοποιεί πολύτιμο ανθρώπινο κεφάλαιο χωρίς διακρίσεις λόγω φύλου. Η πορεία προς την ισότητα όμως, δεν πρέπει να εξαντλείται σε θεσμικές υποχρεώσεις στις επιχειρήσεις αλλά να είναι ζήτημα διαρκούς προόδου προς μια κουλτούρα χωρίς αποκλεισμούς 

Η Ελλάδα έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου την τελευταία δεκαετία, όμως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Η αλλαγή κουλτούρας και η υιοθέτηση μιας νοοτροπίας όπου είναι δεδομένο ότι οι γυναίκες έχουν ίσες ευκαιρίες στην απασχόληση, λαμβάνουν ίση αμοιβή για ίση εργασία και έχουν ισότιμη συμμετοχή σε θέσεις ευθύνης με μοναδικό κριτήριο την απόδοσή τους θα βοηθήσει τη χώρα να βελτιώσει ταχύτερα τις επιδόσεις της στους σχετικούς δείκτες (σήμερα, 53% έναντι 68% στην Ε.Ε. στο δείκτη πολιτικής, οικονομικής και πολιτικής ισχύος). Με εντατικοποίηση της προσπάθειας που πρέπει να καταβάλουμε ως χώρα και ως επιχειρήσεις, μπορούμε να πετύχουμε την ισότητα των φύλων.

Ο ΣΕΒ δηλώνει ότι προσπαθεί να κάνει πράξη αυτή τη νοοτροπία. Στην εσωτερική του οργάνωση, το 55% των διευθυντικών στελεχών είναι γυναίκες. Έχει, επίσης, συστήσει ειδική ομάδα εργασίας, με επικεφαλής την κυρία Ιουλία Τσέτη, CEO του ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ) και γενική γραμματέα του ΔΣ του ΣΕΒ. Η ομάδα εργασίας προωθεί ενεργητικές πολιτικές και καλές πρακτικές στα ζητήματα ισότητας, ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να απολαμβάνουν ίσες ευκαιρίες με κριτήριο τις ικανότητές τους. Επιπλέον, υπενθυμίζει ότι υλοποιεί το πρόγραμμα "Γυναίκες & Ηγεσία", στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής πρωτοβουλίας ΣΕΒ-ALBA «Μαζί στη Γνώση».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ