Νέα
  • ΓΔ: 898.44 +0.52%
  • Τζίρος: 7,40 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ektasis Development: Παγώνει προσωρινά το άνοιγμα των προσφορών

Σπίτι / Πηγή: Pixabay
Πηγή: pixabay

Τα περιοριστικά μέτρα για τη διασπορά του κορονοϊού και συγκεκριμένα η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), που περιγράφει αναλυτικά τα εν λόγω μέτρα, φαίνεται ότι θα κρατήσουν προς ώρας σφραγισμένες τις δεσμευτικές προσφορές για την εκποίηση του χαρτοφυλακίου ακινήτων της Ektasis Development που ήταν προγραμματισμένο να ανοίξουν σήμερα.

Παρότι η διαδικασία των εκποιήσεων των ακινήτων της εταιρείας συνεχίζεται απρόσκοπτα, η αποσφράγιση των φακέλων με τις προσφορές που κατέθεσαν οι ενδιαφερόμενοι για τους 15 διαφορετικούς πλειοδοτικούς διαγωνισμούς «παγώνει» και ο λόγος είναι ότι με βάση την ΚΥΑ, η οποία είναι σε ισχύ, αναστέλλονται οι διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης και της διενέργειας πλειστηριασμών.

Η διαδικασία ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί σήμερα, αλλά ο ιδρυτής της εταιρείας Π. Ευθυμίου υπέβαλε τη Δευτέρα αίτημα προσωρινής διαταγής, το οποίο απορρίφθηκε από τη δικαιοσύνη, με το σκεπτικό ότι συνολικά η διαδικασία των πλειοδοτικών διαγωνισμών της Ektasis εμπίπτει στην ΚΥΑ που έχει εκδοθεί για την αναστολή των πλειστηριασμών και των διαδικασιών εκτέλεσης.

Να σημειωθεί πως ισχυρά ονόματα από την αγορά του real estate, αλλά και μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι έδωσαν το παρόν υποβάλλοντας φακέλους προσφορών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η θυγατρική της ολλανδικής TEN Brinke, η εταιρεία ανάπτυξης Dimand, η Prodea Ιnvestments ΑΕΕΑΠ, η Noval Property, ο όμιλος Μυτιληναίου και η ΑΒ Βασιλόπουλος περιλαμβάνονται μεταξύ των μεγάλων παικτών που κατέθεσαν προσφορές.

Η συνολική αξία αποτίμησης του χαρτοφυλακίου της Ektasis, που τέθηκε σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης τον Ιούλιο του 2019,  φθάνει κοντά στα 110 εκατ. ευρώ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ