Νέα
  • ΓΔ: 1406.91 -2.24%
  • Τζίρος: 135,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΗ: Μείωση των εκπομπών ρύπων κατά 36 % το 2022 σε σχέση με το 2019

Κοντά στο στόχο της μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα διαμορφώθηκαν οι επιδόσεις της ΔΕΗ το 2022, παρά την ενεργειακή κρίση και την επακόλουθη παράταση του προγράμματος απολιγνιτοποίησης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σημερινή χρηματιστηριακή ενημέρωση οι εκπομπές μειώθηκαν κατά 36 % σε σχέση με το 2019 έναντι στόχου 40 %.

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ είχε εκδώσει το 2021 ομολογίες με ρήτρα αειφορίας, δηλαδή με απόδοση που συνδέεται με την επίτευξη του στόχου μείωσης των εκπομπών. Η μη επίτευξη του στόχου σημαίνει ότι ενεργοποιείται η ρήτρα που συνεπάγεται αύξηση του επιτοκίου κατά 50 μονάδες βάσης η οποία σύμφωνα με τους αναλυτές θα έχει (σχετική έκθεση της Fitch που δημοσιεύθηκε σήμερα) «περιορισμένες» ή «άνευ σημασίας» επιπτώσεις στην εταιρεία και την αγορά.

Συγκεκριμένα στην έκθεση της Fitch επισημαίνεται ότι οι επενδυτές αναγνωρίζουν πως η μη επίτευξη του στόχου δεν οφείλεται στην επιχείρηση ή σε αλλαγή της της στρατηγικής της αλλά στην αύξηση της λιγνιτικής παραγωγής που υπαγορεύθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ανησυχία για διαταραχή του εφοδιασμού με φυσικό αέριο από τη Ρωσία. Ο οίκος σημειώνει ακόμη ότι η ΔΕΗ έχει επαναβεβαιώσει τη στρατηγική για αύξηση των επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές και απολιγνιτοποίηση.

Πηγές της αγοράς ανέφεραν ότι η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 36 % σε αυτές τις συνθήκες αποτελεί σημαντικό επίτευγμα. Πρόσθεταν επίσης ότι οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν πως οι στόχοι που είχε θέσει η ΔΕΗ ως προς τη μείωση των εκπομπών δεν ήταν εικονικοί αλλά ουσιαστικοί.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ