Νέα
  • ΓΔ: 1041.51 +0.82%
  • Τζίρος: 118,32 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ποιοι πλειοδότησαν για τα ακίνητα της Ektasis - Δεκάδες προσφορές από μεγάλους παίκτες

Κτίριο / Πηγή: Pixabay
Πηγή: Pixabay

Το κοινό επενδυτικό σχήμα της Noval Property ΑΕΕΑΠ του ομίλου Βιοχάλκο με το fund Brook Lane υπέβαλλε, σύμφωνα με πληροφορίες, την υψηλότερη προσφορά για το ακίνητο της Ektasis Development στο Μαρούσι όπου στεγαζόταν παλιά η Kodak. Πρόκειται για το οικόπεδο 17 στρεμμάτων επί των οδών Χειμάρρας 10-12 και Λεωφόρου Αμαρουσίου – Χαλανδρίου στην περιοχή Σώρος του Αμαρουσίου, το οποίο με βάση τις προσφορές που κατατέθηκαν, ήταν το ακίνητο που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε ότι αφορά το «project Ektasis».

Η προσφορά της κοινοπραξίας Brook Lane-Noval ανήλθε σε 28,6 εκατ. ευρώ κατά πληροφορίες. H δεύτερη υψηλότερη προσφορά ήταν από το σχήμα των Prodea Investments ΑΕΕΑΠ- Dimand στα 25,2 εκατ. ευρώ, ενώ η Μυτιληναίος πρόσφερε για το ίδιο ακίνητο περίπου 21 εκατ. ευρώ.

Για το οικόπεδο στον κόμβο Καλυφτάκη την καλύτερη προσφορά ύψους 2,6 εκατ. ευρώ φέρεται να υπέβαλε η φαρμακοβιομηχανία Unifarma, ενώ η ΑΒ Βασιλόπουλος υπέβαλε τις υψηλότερες προσφορές για δύο από τα τέσσερα ακίνητα, τα οποία μισθώνει από την Ektasis. Ειδικότερα, φέρεται να έχει υποβάλει προσφορά περίπου 4,6 εκατ. ευρώ για το ακίνητο στον Άγιο Δημήτριο και περίπου 1 εκατ. ευρώ για το ακίνητο στα Βριλήσσια.

Συνολικά, στη διαδικασία της ειδικής διαχείρισης για τη διενέργεια των 15 ανεξάρτητων δημόσιων πλειοδοτικών διαγωνισμών με μικρότερα και μεγαλύτερα ακίνητα της Ektasis υποβλήθηκαν δεκάδες προσφορές από μεγάλους παίκτες της αγοράς, μεταξύ των οποίων και η θυγατρική του ολλανδικού ομίλου Ten Brinke, η οποία ανακηρύχθηκε πλειοδότης για δύο ακίνητα.

Να σημειωθεί ότι τελικά η διαδικασία της αποσφράγισης των προσφορών προχώρησε κανονικά σήμερα παρότι ο ιδρυτής της Ektasis, Π. Ευθυμίου, επιδίωξε να ανακόψει τη διαδικασία, καταθέτοντας αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής. Το αίτημα απερρίφθη ως άνευ αντικειμένου, βάση της τελευταίας ΚΥΑ που έχει εκδοθεί για την αναστολή των πλειστηριασμών και των διαδικασιών εκτέλεσης.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ