Νέα
  • ΓΔ: 1452.28 0.00%
  • Τζίρος: 98,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΒΕΑ: Σχεδιάζει επιχειρηματική αποστολή στο Ντουμπάι το γ' τρίμηνο του 2023

Η προώθηση του ελληνικού επιχειρείν βρέθηκε στο επίκεντρο της επίσκεψης της προέδρου του ΕΒΕΑ Σοφίας Εφραίμογλου στο Ντουμπάι.

Η πρόεδρος συμμετείχε στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής Γυναικών Ηγετών και Επιχειρηματιών (Global Summit of Women), που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Ντουμπάι και στο πλαίσιο αυτό πραγματοποίησε επίσημη συνάντηση με τον πρόεδρο και CEO των επιμελητηρίων του Ντουμπάι, Μοχάμαντ Λόταχ.

Η πρόεδρος παρουσίασε στην τοποθέτησή της την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας, το επιχειρηματικό και επενδυτικό περιβάλλον στην Ελλάδα και συζήτησε τις δυνατότητες πιθανών συνεργασιών.

Η κ. Εφραίμογλου αναφέρθηκε στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια, ιδίως μετά τη δεκαετή κρίση και την περίοδο της πανδημίας, που, όπως είπε, «αποδεικνύει και το έντονο ενδιαφέρον που δείχνουν τα τελευταία χρόνια διεθνείς επενδυτές για την Ελλάδα, και ιδιαίτερα για τις ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις».

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι οι ελληνικές εξαγωγές σημείωσαν μεγάλη αύξηση, παρά το δυσμενές διεθνές οικονομικό περιβάλλον, ενώ υπογράμμισε ότι η αισιοδοξία και οι θετικές προσδοκίες του επιχειρηματικού κόσμου για την πορεία της ελληνικής οικονομίας αποτυπώνονται και στην πρόσφατη έρευνα του ΕΒΕΑ μεταξύ των επιχειρήσεων-μελών του. Επιπλέον, αναφέρθηκε και στις δράσεις του επιμελητηρίου για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε η διοργάνωση επιχειρηματικής αποστολής στο Ντουμπάι το τρίτο τρίμηνο του 2023, ενώ παράλληλα συζητήθηκε η αμοιβαία αξιοποίηση επενδυτικών ευκαιριών σε άλλες χώρες.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ