Νέα
  • ΓΔ: 1452.28 0.00%
  • Τζίρος: 98,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

TechSaloniki 2023: Επένδυση 70 εκατ. της Chubb - Εκατοντάδες θέσεις εργασίας σε Deloitte–Accenture–Altair

Επένδυση ύψους 70 εκατ. ευρώ, η οποία θα συνοδευτεί από το άνοιγμα πολλών εκατοντάδων θέσεων εργασίας για εξειδικευμένους εργαζομένους, έχει εκκινήσει στη Θεσσαλονίκη ο αμερικανικός ασφαλιστικός κολοσσός της Chubb, που επιφυλάσσει στους νέους ανθρώπους της πόλης (αλλά και σε εργαζόμενους από όλον τον κόσμο, που ευελπιστεί να προσελκύσει στην Ελλάδα) έναν ιδιαίτερο ρόλο: να καταθέσουν και να υλοποιήσουν πρωτοπόρες ιδέες για το πέρασμά τού γίγαντα των ασφαλειών στο μέλλον και τον μετασχηματισμό των προϊόντων του.

Η εταιρεία, που έχει παρουσία σε 54 χώρες παγκοσμίως, 34.000 εργαζόμενους και 52 δισ. ευρώ εγγεγραμμένα ασφάλιστρα, δημιουργεί στη Θεσσαλονίκη τεχνολογικό Κέντρο Επιχειρηματικών Υπηρεσιών (CBSG). Το κέντρο αυτό τεχνολογικής αριστείας, μαζί με ελάχιστα αντίστοιχα hubs ανά τον κόσμο, θα έχει ως αποστολή όχι να πουλήσει ασφαλιστικά προγράμματα, αλλά να δημιουργήσει «το μέλλον της Chubb».

Τα παραπάνω επισήμαναν σήμερα, κατά την ομιλία τους στο 7ο TechSaloniki τα στελέχη της Chubb Greece, Γεώργιος Νεοφώτιστος και Βασίλης Ζαραλίδης, οι οποίοι γνωστοποίησαν ότι η εταιρεία βρίσκεται σε αναζήτηση κτηρίου ή κτηρίων εμβαδού 4.000- 5000 τμ, για τη στέγαση του τεχνολογικού της κέντρου στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο μέχρι το τέλος του 2023 προβλέπεται να απασχολούνται πάνω από 160 άτομα υψηλής εξειδίκευσης.

H νούμερο ένα εισηγμένη εταιρεία ασφάλισης περιουσιακών στοιχείων και ατυχημάτων παγκοσμίως, αναζητά αυτή τη στιγμή άτομα από τις εξής ειδικότητες: Data engineers (μηχανικούς δεδομένων), Java Software engineers (μηχανικούς λογισμικού Java), IT Business Analysts, QA engineers (μηχανικούς διασφάλισης ποιότητας), net software engineers, finance solution architect, IT project manager, technical lead κ.ά.

Επιπλέον, όπως γνωστοποίησε η διευθύντρια ανθρωπίνων πόρων της Chubb, Χριστίνα Δηματάτη, στις 6 Ιουνίου πρόκειται να ξεκινήσει το διετές πρόγραμμα «Technology Associate Programme» για 15 πτυχιούχους πανεπιστημίου, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα μετά από επένδυση πάνω σε hard και soft skills να διεκδικήσουν απευθείας μια θέση ως middle level engineers (μηχανικοί στο μεσαίο επίπεδο). Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος, τον Οκτώβριο αναμένεται να ανοίξουν θέσεις για ακόμη 30 άτομα.

Deloitte: Εκατοντάδες διεθνή project από τη Θεσσαλονίκη

Η Chubb ήρθε στη Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι του 2022 και στα πρώτα της βήματα στηρίχθηκε από την επίσης αμερικανική Deloitte, η οποία τον Ιανουάριο του 2018 ίδρυσε στην πόλη το Deloitte Alexander Competence Center (DACC), ένα πανευρωπαϊκό κέντρο τεχνογνωσίας, εκπαίδευσης και καινοτομίας, στο οποίο σήμερα απασχολούνται πάνω από 1000 άτομα.

Ενδεικτικό της ταχύτατης ανάπτυξης του Κέντρου είναι το γεγονός ότι κατά το τρέχον οικονομικό έτος (Ιούνιος 2022- Μάιος 2023), προσελήφθησαν στο DACC πάνω από 250 άτομα μόνο στον τομέα της συμβουλευτικής (consulting), όπως γνωστοποίησε ο Ρικάρντο Ρούσο (Riccardo Russo), σύμβουλος και εταίρος στο Κέντρο.

Σήμερα στον χώρο της συμβουλευτικής εργάζονται στο DACC στη Θεσσαλονίκη πάνω από 680 εργαζόμενοι, που «τρέχουν» περισσότερα από 330 διεθνή projects, τη στιγμή που τον Μάρτιο του 2018, όταν ο κ. Russo άρχισε να δουλεύει στο Κέντρο, στο consulting υπήρχαν μόλις πέντε άτομα! Παράλληλα, στον τομέα του risk advisory (συμβουλευτικής διαχείρισης ρίσκου) απασχολούνται στο DACC άλλοι 270 εργαζόμενοι, υλοποιώντας περισσότερα από 160 διεθνή έργα.

Ο ίδιος αναφέρθηκε ακόμα στα μοντέλα ευέλικτης εργασίας και smart working που υποστηρίζει η Deloitte, στην επένδυση που κάνει σε νέους επιστήμονες για τη συνεχή κατάρτισή τους, αλλά και στις παροχές που δίδει, οι οποίες περιλαμβάνουν ακόμα και μασάζ στον εργασιακό χώρο. Παγκοσμίως, η Deloitte έχει παρουσία σε περισσότερες από 160 χώρες και περιοχές, με περίπου 700 γραφεία, ενώ στην Ελλάδα συνολικά απασχολεί περισσότερα από 2700 άτομα.

Accenture: Αναζητεί άλλα 120-130 άτομα

Σε αναζήτηση άλλων 120-130 ατόμων υψηλής εξειδίκευσης για την περαιτέρω στελέχωση των γραφείων της στην Ελλάδα, αρκετά από τα οποία θα έχουν ως βάση τη Θεσσαλονίκη, βρίσκεται αυτή τη στιγμή η επίσης αμερικανική Accenture. Κατά τον διευθυντή Ανθρωπίνου Δυναμικού της εταιρείας, Νίκο Μοσχάτο, το γραφείο στη Θεσσαλονίκη, που «τρέχει» 50 πρότζεκτ, θα αριθμεί ώς τον Αύγουστο του 2023 περίπου 220 εργαζόμενους, έναντι 200 σήμερα, ενώ η στόχευση είναι για περισσότερα από 500 άτομα προσωπικό στην πόλη.

Μάλιστα, η εταιρεία, που άρχισε να δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη πριν από περίπου τρία χρόνια, με τις πρώτες προσλήψεις να έχουν γίνει τον Μάρτιο του 2020, έχει πετύχει στην πόλη ένα παγκόσμιο ρεκόρ για τα δεδομένα της, σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή γυναικών στο δυναμικό της: «από τους 200 εργαζόμενους, το 51% είναι γυναίκες, κάτι που σημαίνει ότι στη Θεσσαλονίκη έχουμε ένα παγκόσμιο ρεκόρ για την εταιρεία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μοσχάτος.

Αltair: 40% ετησίως αύξηση προσωπικού

Με ρυθμό 40% ετησίως αυξάνει το προσωπικό της στην Ελλάδα η Altair, η οποία απασχολεί στα τρία γραφεία της στη χώρα (δύο στη Θεσσαλονίκη, στη Θέρμη και το κέντρο, και ένα στην Αθήνα) περί τα 100 άτομα (εκ των οποίων περίπου 80 στη Θεσσαλονίκη), όπως επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Λάζαρος Τσιορακλίδης.

Και στην περίπτωση της Altair, η ευέλικτη εργασία είναι ευπρόσδεκτη, αρκεί …να γίνεται δουλειά: «υπάρχουν άνθρωποι που έχω να τους δω μέσα στην εταιρεία από το 2012, άνθρωποι που κατοικούν μόνιμα σε νησιά, αλλά ο κώδικας εξακολουθεί να έρχεται στην Altair» είπε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε πως η τεχνολογία της εταιρείας (στον τομέα της μείωσης βάρους), σημαντικό μέρος της οποίας δημιουργείται στη Θεσσαλονίκη, υπάρχει σε σχεδόν κάθε αεροπλάνο και ιπτάμενο μέσο. Η εταιρία, που σήμερα απασχολεί 93 εργαζόμενους και 17 μαθητευόμενους/ες δίνει επίσης, ήδη από το 2013, ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκπαίδευση των νέων επιστημόνων, μέσα από 11μηνα αμειβόμενα προγράμματα πρακτικής άσκησης. Μάλιστα, κατά τον κ.Τσιορακλίδη, από τα 38 άτομα που μετείχαν στα προγράμματα αυτά, το 95% προσλήφθηκε και εντάχθηκε στο δυναμικό της εταιρείας, η οποία δουλεύει πάνω στα παγκόσμια mega trends (μεγα-τάσεις): τον εξηλεκτρισμό (electrification) της οικονομίας, την προσομοίωση με χρήση τεχνητής νοημοσύνης, την επιχειρηματικότητα με χρήση δεδομένων, τους ημιαγωγούς, το υπολογιστικό νέφος κ.ά, παράγοντας λύσεις που βοηθούν τη βιομηχανία στο σχεδιασμό παραγωγικών και λειτουργικών συστημάτων. Διεθνώς η Altair εξυπηρετεί 13.000 πελάτες.

Οι συναντήσεις στο πλαίσιο του TechSaloniki 2023 θα συνεχιστούν και αύριο, 13 Μαΐου, με την πραγματοποίηση συνεντεύξεων υποψηφίων με τις 45 συμμετέχουσες εταιρείες, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Μ2).

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ