Νέα
  • ΓΔ: 1477.69 -0.27%
  • Τζίρος: 84,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Χρηματοδότηση επένδυσης της Genepharm μαζί με το Ταμείο Ανάκαμψης

Alpha Bank / Πηγή: Εurokinissi
Alpha Bank / Πηγή: Εurokinissi

Την τέταρτη υπογραφή δανειακής σύμβασης Ταμείου Ανάκαμψης μέσα σε λίγες ημέρες ανακοίνωσε η Alpha Bank, στηρίζοντας αυτή τη φορά τον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας και χρηματοδοτώντας την Genepharm. 

Σκοπός της χρηματοδότησης, όπως ανακοινώθηκε, είναι η κατασκευή μίας νέας μονάδας παραγωγής φαρμάκων καθώς και η βελτίωση της ερευνητικής δραστηριότητας της εταιρείας, με στόχο την αύξηση και κατεύθυνση των πωλήσεων της εταιρείας σε αγορές της Ευρώπης, της Ασίας και της Αμερικής.

Το χρηματοδοτούμενο επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας Genepharm, αφορά στην επέκταση της παραγωγής συμβατικών φαρμάκων στο υφιστάμενο εργοστάσιο στην Παλλήνη, την ανάπτυξη νέων βιομηχανικών μονάδων στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, καθώς και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ στη στέγη του κτιρίου.

Με αυτό τον τρόπο, επιτυγχάνεται η βελτίωση της ερευνητικής δραστηριότητας της εταιρείας μέσω της ανάπτυξης νέων μορφών φαρμάκων και παραγωγής «complex generics» φαρμάκων (βραδείας αποδέσμευσης στον οργανισμό), καθώς και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς και της εξωστρέφειάς της.

Η συμμετοχή στη χρηματοδότηση

Η επένδυση ύψους 31,2 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτηθεί μέσω της έκδοσης κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 24,9 εκατ. ευρώ με τη συμμετοχή του ΤΑΑ στην επένδυση να ανέρχεται σε 50% και της Alpha Bank σε 30%, καλύπτοντας συνολικά το 80% του επενδυτικού προγράμματος.

Η τελετή υπογραφής της χρηματοδότησης πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά Γραφεία της Alpha Bank, με τη συμμετοχή του CFO της Genepharm, κ. Νάσου Ζαγοραίου, του COO της εταιρείας, κ. Ευάγγελου Αναγνωστόπουλου και παρουσία του Διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης (ΕΥΣΤΑ), κ. Νίκου Μαντζούφα και της Προϊσταμένης του Τμήματος Υλοποίησης Δράσης Δανειακής Στήριξης της Υπηρεσίας, κυρίας Παρασκευής Ζαχαριά.

Οικοδεσπότες της εκδήλωσης ήταν ο γενικός διευθυντής Wholesale Banking της Alpha Bank, κ. Γιάννης Εμίρης, o Επικεφαλής Εμπορικής Τραπεζικής της Τράπεζας, Τηλέμαχος Γεωργάκης, η Επικεφαλής της Διεύθυνσης Πιστοδοτήσεων Wholesale Banking κυρία Τζωρτζίνα Φαρμάκη, η Επικεφαλής της Διεύθυνσης Επιχειρηματικών Κέντρων, κυρία Μαρίνα Βερυκόκκου και στελέχη από τη Διεύθυνση Πιστοδοτήσεων Wholesale Banking που συμμετείχαν στη διαδικασία αξιολόγησης και την επιτυχή ολοκλήρωση της χρηματοδότησης.

Δηλώσεις Ν. Μαντζούφα και Γ. Εμίρη

Ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης κ. Νίκος Μαντζούφας δήλωσε σχετικά: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που το δανειακό σκέλος του Ταμείου Ανάκαμψης στηρίζει έναν δυναμικό κλάδο της ελληνικής οικονομίας, τη φαρμακοβιομηχανία. Η επένδυση αφορά την ανάπτυξη ενός νέου εργοστασίου παραγωγής φαρμάκων, R&D καθώς και εγκατάσταση ΑΠΕ για μείωση του ενεργειακού κόστους, συμβάλλοντας σημαντικά στην αναπτυξιακή δυναμική του κλάδου».

Ο Γενικός Διευθυντής Wholesale Banking της Alpha Bank, κ. Γιάννης Εμίρης δήλωσε σχετικά: «Με την επένδυσή της σε ένα νέο εργοστάσιο φαρμάκων και την περαιτέρω ενίσχυση του τομέα R&D της εταιρείας, η Genepharm επιβεβαιώνει τις προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου της φαρμακοβιομηχανίας, ο οποίος δημιουργεί πολλαπλασιαστικά οφέλη για την ελληνική οικονομία, τόσο σε επίπεδο έρευνας και καινοτομίας όσο και στη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας. Στην Alpha Bank έχουμε θέσει ως προτεραιότητα τη στήριξη εταιρειών, όπως η Genepharm, που είναι πρόθυμες να κάνουν το επόμενο βήμα, επενδύοντας στην ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας».

Ο γενικός διευθυντής της Genepharm

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής της Genepharm κ. Ευάγγελος Αναγνωστόπουλος τόνισε: «Η Genepharm εδώ και χρόνια επενδύει, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε κτιριακό και μηχανολογικό εξοπλισμό, ενισχύοντας περαιτέρω την παρουσία της στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς στην Alpha Bank για τη μακροχρόνια στήριξη και συνεργασία μας και τη νέα ευκαιρία που μας έδωσε σε σύμπραξη με το Ταμείο Ανάκαμψης να προχωρήσουμε τα σχέδια μας για την ανάπτυξη νέων φαρμακευτικών μορφών και την επέκταση των υφιστάμενων παραγωγικών δυνατοτήτων μας». Η επένδυση υλοποιείται με δάνειο ή με δανειοδότηση στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης - NextGenerationEU.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ