Νέα
  • ΓΔ: 1215.8 -0.16%
  • Τζίρος: 101,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Εθνική Ασφαλιστική: «Αναδιάρθρωση» με απολύσεις, μετακινήσεις και νέες προσλήψεις

Σε νέα εποχή περνά η Εθνική Ασφαλιστική μέσω της αναδιάρθρωσης της δομής της. Στο πλαίσιο της νέας εμπορικής πολιτικής που προωθείται, στόχος είναι η εξασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης και η τόνωση της κερδοφορίας, όπως ανέφερε στο περιθώριο του ετήσιου διεθνούς συνέδριου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος στην Ύδρα ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής, Ρόμπερτ Γκαουτσί.

Στο πλαίσιο αυτό ο ίδιος ανέφερε ότι, η διοίκηση, μέχρι τον Σεπτέμβριο, θα έχει εντάξει στο μισθολόγιο το μεγαλύτερο μέρος των «ενοικιαζομένων» εργαζόμενων και οι κενές θέσεις θα καλυφθούν με νέες προσλήψεις, με εξειδίκευση κυρίως στο digital marketing και στην ψηφιοποίηση.

Υπενθυμίζεται ότι, ήδη, από την Εθνική Ασφαλιστική έχουν αποχωρήσει περισσότερα από 150 εργαζόμενοι μέσω προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου εκ των οποίων οι 117 πέρυσι και οι 37 εφέτος ενώ σε καθεστώς «ενοικιαζόμενων» εργαζομένων απασχολούνται σήμερα 215 άτομα.

Απολύσεις και μετακινήσεις

Όπως είπε ο κ. Γκαουτσί, ήδη, έχουν ξεκινήσει οι προσλήψεις που υπολογίζονται σε 50 με 60 ενώ στόχος είναι να ενταχθούν στο δυναμικό της Εθνικής Ασφαλιστικής εργαζόμενοι με διαφορετικές δεξιότητες από αυτές που έχουν συνήθως όσοι απασχολούνται σε ασφαλιστικές εταιρείες και για τον λόγο αυτό θα υπάρξουν και μετακινήσεις εργαζόμενων σε άλλες διευθύνσεις όπου θα εκπαιδευτούν σε νέο αντικείμενο, ενώ θα απομακρυνθούν εργαζόμενοι που δεν μπορούν να ενσωματωθούν στη νέα φιλοσοφία της εταιρείας και θα γίνουν προσλήψεις νέων εργαζόμενων, κυρίως, με εξειδίκευση στο μάρκετινγκ και την ψηφιοποίηση.

Όπως σημείωσε θα γίνει αξιολόγηση του προσωπικού ενώ πρόσθεσε: «Κινούμαστε γρήγορα διότι θέλουμε όλοι να προσαρμοστούν στο νέο μοντέλο ανάπτυξης. Χτίζουμε μια διαφορετική κουλτούρα, αλλάζουμε πλήρως την δομή οργάνωσης και λειτουργίας της εταιρείας». Μάλιστα ο ίδιος πρόσθεσε ότι «ο μέτοχος είναι αποφασισμένος να επενδύσει σε μια νέα Εθνική Ασφαλιστική αντιλαμβανόμενος ότι θα απαιτηθεί σχετικός χρόνος».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ