Νέα
  • ΓΔ: 1452.28 0.00%
  • Τζίρος: 98,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ANEK: Οι όροι της πρότασης εξαγοράς της από τη SeaJets - Δίνει 0,222 ευρώ για κάθε μετοχή

Τις λεπτομέρειες της πρότασης που υπέβαλε η SeaJets για την εξαγορά μετοχών και δανεισμού της ΑΝΕΚ, γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της η κρητική ναυτιλιακή εταιρεία.

Η πρόταση περιλαμβάνει:

  • Άμεση καταβολή ποσού 82.000.000 € για τη απόκτηση του συνόλου των δανειακών υποχρεώσεων της Εταιρείας με παροχή εξασφαλίσεων
  • Εξαγορά του συνόλου των μετοχών των βασικών μετόχων έναντι της τιμής των € 0,2220 ανά μετοχή
  • Εξασφάλιση δανεισμού από την Τράπεζα Πειραιώς

Σύμφωνα με την ΑΝΕΚ, η πρόταση τελεί υπό την προϋπόθεση διενέργειας ελέγχου Due Diligence της Εταιρείας.

Η ΑΝΕΚ έχει ήδη απευθυνθεί στους Μετόχους και Δανειστές της και αναμένει την απάντησή τους.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην εισήγησή της πρότεινε τη συγχώνευση δια της απορρόφησης της ΑΝΕΚ από την ATTICA GROUP, ενώ θα συνεδριάσει την Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2023, για να εξετάσει το θέμα.

Διαβάστε επίσης: Seajets: Πρόταση για την εξαγορά της ΑΝΕΚ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΝΕΚ:

Η εταιρεία με την επωνυμία «ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.» (εφεξής η «Εταιρεία»), ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, σε συνέχεια της σημερινής ανακοίνωσης της Εταιρείας, η οποία έλαβε χώρα κατόπιν της από 22 Ιουνίου 2023 επιστολής της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ αναφορικά με δημοσίευμα στον ηλεκτρονικό τύπο, ότι η κοινοποιηθείσα την 16.06.2023 στη Διοίκηση πρόταση τριών εταιρειών, «μελών της Seajets», απευθυντέα προς τις Δανείστριες της Εταιρείας και προς τους Μετόχους αυτής εκπροσωπούντες ποσοστό 57,70 % του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου, με θέμα την εξαγορά μετοχών και δανεισμού της ΑΝΕΚ, αναφέρει τα εξής:

- Άμεση καταβολή ποσού 82.000.000 € για τη απόκτηση του συνόλου των δανειακών υποχρεώσεων της Εταιρείας με παροχή εξασφαλίσεων

- Εξαγορά του συνόλου των μετοχών των βασικών μετόχων έναντι της τιμής των € 0,2220 ανά μετοχή.

- Εξασφάλιση δανεισμού από την Τράπεζα Πειραιώς

Η πρόταση τελεί υπό την προϋπόθεση διενέργειας ελέγχου Due Diligence της Εταιρείας. Δεδομένου ότι η Εταιρεία έχει ήδη απευθυνθεί στους Μετόχους και Δανειστές της και αναμένει την απάντησή τους, θα προβεί, σύμφωνα με τον νόμο και αμελλητί, σε ανακοινώσεις προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού εφόσον προκύψουν εξελίξεις και συντρέξουν οι σχετικές εκ του νόμου προϋποθέσεις.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ