Νέα
  • ΓΔ: 891.69 +0.78%
  • Τζίρος: 68,97 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Coinbase: Την εισαγωγή της στο Nasdaq προωθεί η μεγαλύτερη πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων

Bitcoin / Πηγη: AP
Bitcoin / Πηγη: AP

Αίτηση για εισαγωγή στο Nasdaq υπέβαλε η μεγαλύτερη πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ, Coinbase.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τα έσοδά της διπλασιάστηκαν το 2020, αντανακλώντας την αύξηση της ζήτησης ψηφιακών νομισμάτων.

Η Coinbase ανέφερε ότι έχει 43 εκατομμύρια χρήστες, από τους οποίους 2,8 εκατομμύρια κάνουν συναλλαγές κάθε μήνα. Η πλατφόρμα της υποστηρίζει τις συναλλαγές και την αποθήκευση πάνω από το 90% των κρυπτονομισμάτων, με τη μερίδα του λέοντος βέβαια να έχουν το bitcoin και το ethereum.

«Αν και είμαστε ακόμη στα πρώτα στάδια της αποδοχής, η κεφαλαιοποίηση των κρυπτονομισμάτων προσέγγισε τα 782 δισ. δολάρια στις 31 Δεκεμβρίου 2020», ανέφερε η Coinbase. Τα έσοδά της εκτινάχθηκαν κατά 553,7 εκατ. δολάρια πέρυσι στα 1,28 δισ. δολάρια.

Η αίτηση για την πρώτη δημόσια εγγραφή της εταιρείας γίνεται σε μία περίοδο που η τιμή του bitcoin έχει εκτοξευθεί στα ύψη τις τελευταίες εβδομάδες.

Σύμφωνα με έκθεση της πλατφόρμας Crypto.com, υπολογίζεται ότι τον Ιανουάριο υπήρχαν 106 εκατομμύρια χρήστες κρυπτονομισμάτων. «Ο στόχος μας είναι να καθοδηγήσουμε την ανάπτυξη της συνολικής κρυπτοοικονομίας, εξυπηρετώντας τις ανάγκες όλων των καταναλωτών που διαχειρίζονται τα οικονομικά τους μέσω κινητού και κάθε ίδρυμα – μεγάλο ή μικρό - που ασχολείται με τις συναλλαγές  μέσω του internet», τόνισε η Coinbase.

 

 

 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ