Νέα
  • ΓΔ: 1477.69 -0.27%
  • Τζίρος: 84,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αττική Οδός: Στις 17/7 οι δεσμευτικές προσφορές - Στο Δημόσιο επιστρέφουν ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ

Πηγή: Eurokinissi

Στις 17 Ιουλίου αναμένεται η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών στον διαγωνισμό για την παραχώρηση της Αττικής Οδού, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του Υπερταμείου Γρηγόρης Δημητριάδης, κάνοντας λόγο για ένα πολύ σημαντικό asset.

Παράλληλα, από το βήμα του FinForum 2023, ο κ. Δημητριάδης είπε ότι, σε συνέχεια των σχετικών δηλώσεων του πρωθυπουργού, το Υπερταμείο επιστρέφει στα χέρια του κράτους τον πλήρη έλεγχο της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ.

«Το νερό δεν θα ιδιωτικοποιηθεί, θα παραμείνει δημόσιο. Δεν είχαμε άλλωστε ποτέ πλάνο ιδιωτικοποίησής του» τόνισε, υποστηρίζοντας πως όσο οι δύο εταιρείες βρίσκονταν στο Υπερταμείο βελτιώθηκαν κάποιες υπηρεσίες, ενώ παρέμεινε σταθερή η τιμή του νερού.

Αναφερόμενος δε στην πορεία της ΔΕΗ, της οποίας το Υπερταμείο είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος, ο κ. Δημητριάδης δήλωσε ότι από τα όρια της κατάρρευσης, η επιχείρηση μετασχηματίστηκε και έχει πλέον πολύ καλύτερα αποτελέσματα, επενδύοντας και στο εξωτερικό.

Τέλος, είπε πως το Ταμείο θα προχωρήσει έναν κοινό διαγωνισμό για την παραχώρηση της διαχείρισης των υπόλοιπων 22 περιφερειακών αεροδρομίων.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ