Νέα
  • ΓΔ: 790.38 +1.41%
  • Τζίρος: 39,03 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αντρέ Καλαντζόπουλος: Ο νέος ισχυρός άνδρας της Philip Morris International

Αντρέ Καλαντζόπουλος / Πηγή: Intime
Αντρέ Καλαντζόπουλος / Πηγή: Intime

Καθήκοντα εκτελεστικού προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Philip Morris International πρόκειται να αναλάβει από τον ερχόμενο Μάιο ο Αντρέ Καλαντζόπουλος, μετά τη συνταξιοδότηση του σημερινού προέδρου, Λουίς Καμιλέρι.

Η εξέλιξη αυτή καθιστά τον Αντρέ Καλαντζόπουλο, που είναι μέχρι σήμερα CEO της Philip Morris και έχει συνδέσει στενά το όνομά του με την ανάπτυξη τυο IQOS, το νέο «ισχυρό άνδρα» της πολυεθνικής καπνοβιομηχανίας.

Τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου θα καλύψει ο νυν γενικός διευθυντής της PMI, Γιάτσεκ Όλτσακ, ενώ μέχρι τον Μάιο προσωρινά χρέη προέδρου αναλαμβάνει ο ανεξάρτητος προεδρεύων διευθυντής του Ομίλου, Λούτσιο Νότο.

Αναφορικά με την αλλαγή φρουράς στον Όμιλο, η PMI αναφέρει ότι «Η επιλογή των προσώπων κινείται στην κατεύθυνση της ομαλής διαδοχής και της συνέχειας της ηγεσίας της εταιρείας. Και τούτο διότι οι κ.κ. Καμιλιέρι, Καλαντζόπουλος και Όλτσακ συνεργάστηκαν στενά απ’ τη στιγμή που η PMI κατέστη ανεξάρτητη εταιρεία. Μοιράζονται το ίδιο στρατηγικό όραμα, και υπό την ηγεσία τους, η PMI επέτυχε σημαντικά κατορθώματα, περιλαμβανομένου του επιχειρηματικού μετασχηματισμού και της αδιαμφισβήτητης ηγετικής της θέσης στην κατηγορία των smoke free προϊόντων».

Ποιος είναι ο Αντρέ Καλαντζόπουλος

Ο ρόλος του Αντρέ Καλαντζόπουλος στον μετασχηματισμό της «Παπαστράτος» - θυγατρικής της PMI - υπήρξε καταλυτικός, όπως και η συμβολή του στη στροφή του Ομίλου σε εναλλακτικές λύσεις καπνίσματος. Έχοντας συνδέσει στενά το όνομά του με την ανάπτυξη του IQOS, κατέστησε το εργοστάσιο της «Παπαστράτος» στον Ασπρόπυργο ένα από τα τρία στα οποία παράγονται τα προϊόντα θερμαινόμενου καπνού του Ομίλου παγκοσμίως.

Ο 63χρονος Αντρέας Καλαντζόπουλος γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας. Μεγάλωσε στην Αθήνα, ενώ σπούδασε σε Ελβετία και Γαλλία. Τα τελευταιά επτλα χρόνια βρέθηκε στο τιμόνι της Philip Morris International (PMI), η οποία διαθέτει στο χαρτοφυλάκια της ισχυρά brands όπως η Marlboro, ενώ η κεφαλαιοποίηση της ανέρχεται στα 132 δισ. δολάρια.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ