Νέα
  • ΓΔ: 823.09 +2.30%
  • Τζίρος: 50,15 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΛΠΕ - Σιάμισιης: Οι ισχυρές εταιρείες θα βγουν από την κρίση ισχυρότερες

ΕΛΠΕ
Πηγή: Intimenews

Αναφερόμενος στην πρόταση προς τη γενική συνέλευση των μετόχων για διανομή μερίσματος ύψους 0,1 ευρώ ανά μετοχή, ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ Ανδρέας Σιάμισιης τόνισε ότι αποτελεί σήμα σταθερότητας και μήνυμα προς τους μετόχους ότι η εταιρεία συνεχίζει να αποδίδει ακόμη και σε τέτοιες συνθήκες. Ο κ. Σιάμισιης δήλωσε αρκετά αισιόδοξος για το 2021, σημειώνοντας ότι αν και το 1ο τρίμηνο του έτους θα είναι χειρότερο από το περυσινό, εν τούτοις το 2ο και το 3ο τρίμηνο θα είναι καλύτερα και το 4ο στα ίδια επίπεδα ή καλύτερο από το περυσινό.

«Θα χρειαστούν δυο χρόνια για να βγούμε 100% από την κρίση, αλλά δεν περιμένω να επιστρέψουμε την κανονικότητα του 2019», σημείωσε ο κ. Σιάμισιης. «Οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Τα ταξίδια για κάποια χρόνια θα είναι λιγότερα, λόγω του φόβου, της συνήθειας αλλά και της συνειδητοποίησης ότι πολλά πράγματα μπορούν να γίνουν μέσω Ίντερνετ».

Υπενθυμίζεται ότι τα ΕΛΠΕ ανακοίνωσαν χθες συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) ύψους 333 εκατ. ευρώ και συγκρίσιμα καθαρά κέρδη (αναπροσαρμοσμένα για τις επιπτώσεις από την αποτίμηση των αποθεμάτων καθώς και μη λειτουργικών κερδών/εξόδων) 5 εκατ ευρώ.

Αναλύοντας την αύξηση των εξαγωγών κατά 11% για το 2020, σε μια περίοδο που πολλά διυλιστήρια στη Μεσόγειο και παγκοσμίως εξαναγκάστηκαν σε προσωρινή, ή και οριστική παύση δραστηριοτήτων, η διοίκηση της εταιρείας απέδωσε την εξέλιξη σε τρεις παράγοντες: την ευελιξία στην παραγωγή (που επέτρεψε την μείωση της παραγωγής προϊόντων όπως τα αεροπορικά καύσιμα στα οποία η μείωση της ζήτησης λόγω της πανδημίας ήταν δραστική), το διαφοροποιημένο εξαγωγικό χαρτοφυλάκιο και τους επαρκείς αποθηκευτικούς χώρους που επέτρεψαν την επιλογή του καταλληλότερου χρόνου για την πραγματοποίηση των εξαγωγών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ