Νέα
  • ΓΔ: 1420.06 -0.28%
  • Τζίρος: 145,03 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΥΠΠΟ: Επιχορηγήσεις 400.000 ευρώ για Κινηματογράφο και Οπτικοακουστικά Μέσα

υπουργείο Πολιτισμού / Πηγή: government.gov.gr
υπουργείο Πολιτισμού / Πηγή: government.gov.gr

Εγκρίσεις συνολικού ύψους 400.000 ευρώ ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Πολιτισμού, μετά από πρόσκληση μέσω του Μητρώου Πολιτιστικών Φορέων του ΥΠΠΟ, στις 8 Φεβρουαρίου 2023, για επιχορήγηση ή/και παροχή αιγίδας Κινηματογραφικών και Οπτικοακουστικών Δράσεων και Κινηματογραφικών Φεστιβάλ.

Στο πλαίσιο της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ΥΠΠΟ υποβλήθηκαν συνολικά 52 προτάσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 36.

O σκοπός της πρόσκλησης

Η πρόσκληση έχει ως στόχο την προώθηση και την υποστήριξη κινηματογραφικών και οπτικοακουστικών δράσεων, όπως ημερίδες, συμπόσια, εκπαιδευτικά προγράμματα, συμμετοχή σε διεθνείς διοργανώσεις κ.ά., καθώς και των κινηματογραφικών φεστιβάλ, που συμβάλλουν στην ανάπτυξη και προώθηση της κινηματογραφικής τέχνης.

Όπως πληροφορεί το ΥΠΠΟΑ στην ανακοίνωσή του, η Γνωμοδοτική Επιτροπή Κινηματογράφου για την αξιολόγηση αιτημάτων επιχορήγησης ή/και παροχής αιγίδας, αποτελούμενη από τους Μάριο Κωστάκη, προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού του ΥΠΠΟΑ, Μαργαρίτα Αλεξομανωλάκη, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Παραστατικών Τεχνών και Κινηματογράφου του ΥΠΠΟΑ, Έλενα Νεοφωτίστου, δημοσιογράφο, Βασίλη Τερζόπουλο, προγραμματιστή φεστιβάλ - συγγραφέα, και Ελένη Χανδρινού, σύμβουλο - παραγωγό οπτικοακουστικών, μελέτησε διεξοδικά τα αιτήματα και γνωμοδότησε ομόφωνα για την οικονομική ενίσχυση ή/και παροχή αιγίδας κατά περίπτωση σε 36 φορείς.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ