Νέα
  • ΓΔ: 911.42 +0.12%
  • Τζίρος: 79,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Robinhood: Σχεδιάζει δημόσια εγγραφή για να αποπληρώσει χρέος της

Robinhood / Πηγή: AP Newsroom
Robinhood / Πηγή: AP Newsroom

Η Robinhood Markets, η διαδικτυακή χρηματιστηριακή εταιρεία πίσω από την ιλιγγιώδη άνοδο και στη συνέχεια την πτώση της μετοχής της GameStop, σχεδιάζει να υποβάλει μυστικά αίτηση για δημόσια εγγραφή (IPO) τον Μάρτιο, σύμφωνα με το Bloomberg που επικαλείται πηγές με γνώση του θέματος. 

Η εταιρεία είχε συζητήσεις την τελευταία εβδομάδα με αναδόχους για να προχωρήσει η αίτηση τις επόμενες εβδομάδες, ανέφεραν οι πηγές, οι οποίες πρόσθεσαν ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη τελική απόφαση και το χρονοδιάγραμμα μπορεί να αλλάξει. 

Η Robinhood, η αποτίμηση της οποίας ανήλθε στα 11,7 δισ. δολάρια πέρυσι, άντλησε φέτος κεφάλαια που θα τα μετατρέψει σε μετοχές με την IPO.

Η δημοτικότητα της εταιρείας εκτοξεύθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς νέοι που ήταν εγκλωβισμένοι στα σπίτιά τους στράφηκαν στην εφαρμογή της για τις συναλλαγές, ώστε να βγάζουν χρήματα και να περνάνε τον χρόνο τους.

H Robinhood, η οποία είχε  θέσει τουλάχιστον από πέρυσι τον στόχο της IPO, υπέστη μία πιστωτική κρίση πριν από τρεις εβδομάδες και έκτοτε ερευνάται από τις ρυθμιστικές Αρχές, περιλαμβανομένης της ακρόασης που έγινε στην Επιτροπή Χρηματοπιστωτικών Υποθέσεων του Κογκρέσου. 

Η εταιρεία χρειάστηκε να αντλήσει 3,4 δισ. δολάρια από υποστηρικτές της για να δώσει ενέχυρα στον οίκο εκκαθάρισης συναλλαγών (Depository Trust & Clearing).

Αντιμετώπισε αντιδράσεις τόσο από τον χώρο της πολιτικής όσο και από πελάτες της, επειδή διέκοψε προσωρινά τη διαπραγμάτευση της μετοχής της GameStop και άλλων εταιρειών. 

 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ