Νέα
  • ΓΔ: 1422.32 +1.28%
  • Τζίρος: 103,05 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γ. Τσαπρούνης (Intrakat) στον «Παλμό της ΔΕΘ»: Χρειάζεται ένα νέο μοντέλο για να τρέξει πιο γρήγορα το Ταμείο Ανάκαμψης

Η κλιματική κρίση είναι εδώ και πρέπει να αναθεωρήσουμε γρήγορα τον τρόπο κατασκευής των υποδομών δημόσιας χρήσης μέσα από το πρίσμα της κλιματικής αλλαγής, δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας της Intrakat, Γιώργος Τσαπρούνης, στον «Παλμό της ΔΕΘ» που μεταδίδεται από το περίπτερο του ethnos.gr και του Imerisia.gr.

Ο κ. Τσαπρούνης είπε ότι η κατάσταση στη Θεσσαλία είναι χειρότερη από τις εικόνες που βλέπουμε, πρόκειται για ολική καταστροφή που κτύπησε την παραγωγή της περιοχής και το ζωϊκό κεφάλαιo. 

Χρειάζεται μία fast track διαδικασία, είπε, προσθέτοντας πως δεν αρκεί να κάνουμε τα έργα υποδομών όπως στο παρελθόν.

Χρειάζεται επιτάχυνση υλοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης

Αναφερόμενος στη συμβολή του Ταμείου Ανάκαμψης, ο κ. Τσαπρούνης είπε ότι αυτό είναι μία χρυσή ευκαιρία, τονίζοντας ότι θα πρέπει να λυθούν πολλά προβλήματα για να πάμε πιο γρήγορα και να επιτύχουμε την αξιοποίηση του μέσα στο προβλεπόμενο χρονικό πλαίσιο, συμφωνώντας ότι χρειάζεται ένα άλλο μοντέλο. 

Μεταξύ άλλων, είπε ότι λόγω του μεγάλου αριθμού των έργων δεν μπορούν οι τράπεζες να εκδώσουν όλες τις εγγυητικές επιστολές που χρειάζονται, κάτι που θα μπορούσε να γίνεται και από τις ασφαλιστικές εταιρείες, όπως είπε. 

Δημιουργία ισχυρού πόλου με την εξαγορά της «Ακτωρ»

Για την εξαγορά της «Ακτωρ» από την Intrakat, o κ. Τσαπρούνης είπε ότι είναι μία στρατηγική κίνηση και ότι αναμένεται η έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, κάτι που πιστεύει ότι θα γίνει τον Οκτώβριο ή Νοέμβριο. Θα αλλάξει, πρόσθεσε, εντελώς τα δεδομένα της αγοράς στη χώρα μας, με τη δημιουργία ενός ισχυρού πόλου που θα βοηθήσει στην υλοποίηση των υποδομών.

Για τις κατασκευαστικές σημείωσε τα προβλήματα από τις αυξήσεις των τιμών υλικών και από την έλλειψη εργατικού δυναμικού, κάτι στο οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει η κυβέρνηση, επιτρέποντας την είσοδο εργαζομένων από το εξωτερικό.

Προτεραιότητα ο τομέας της ενέργειας

Αναφορικά με τις επενδύσεις της Intrakat στην ενέργεια, ο κ. Τσαπρούνης είπε ότι η εταιρεία δημιουργεί ή ενισχύει νέους τομείς δραστηριότητας, με τον ενεργειακό να αποτελεί τη βασική προτεραιότητα.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ