Νέα
  • ΓΔ: 1206.9 +1.13%
  • Τζίρος: 35,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Σωτηρίου (Makedonia Palace) στον «Παλμό της ΔΕΘ»: Ισως δεν ξεπεράσουμε το 2019 στον τουρισμό

Στον αντίκτυπο της κακοκαιρίας Daniel στον τουρισμό και στη φετινή ΔΕΘ αναφέρθηκε ο Αλκης Σωτηρίου, γενικός διευθυντής τού Makedonia Palace, μιλώντας στον Γιάννη Φώσκολο και τον «Παλμό της ΔΕΘ», που μεταδίδεται από τα περίπτερα του imerisia.gr και του ethnos.gr, στο πλαίσιο της ΔΕΘ 2023.

Η προσέλευση του κόσμου στη φετινή ΔΕΘ ήταν μειωμένη, στη σκιά των καταστροφικών πλημμυρών στη Θεσσαλία, επισήμανε ο κ. Σωτηρίου, τονίζοντας μάλιστα ότι αυτό το τετραήμερο κενό που δημιουργήθηκε στον τομέα του τουρισμού, πιθανόν να είναι και ο λόγος που δεν θα ξεπεραστεί το ορόσημο του 2019.

«Υπηρετώ τον τουρισμό πάρα πολλά χρόνια. (...) Τα τελευταία χρόνια αλλάζουν τα πράγματα. Υπάρχουν πολλά απρόβλεπτα μέσα στη χρονιά. Παρ' όλα αυτά, ο τουρισμός έχει μία δυναμική στην Ελλάδα. Η χρονιά φέτος πήγαινε πολύ καλά, και ελπίζω να συνεχίσει. Θα συνεχίσει να πηγαίνει καλά, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχω στα χέρια μου. Είμαστε κοντά να ξεπεραστεί το ορόσημο του 2019. Αν χαθεί το ρεκόρ θα οφείλεται στο τετραήμερο της ΔΕΘ που δεν ήρθε ο κόσμος. Η ζημιά δεν είναι μικρή. Η απόκλιση μέχρι και τον Αύγουστο είναι αμελητέα, περίπου 0,5% σε σύγκριση με το 2019, το οποίο θα το ξεπερνούσαμε», υπογράμμισε.

Οσον αφορά τον αντίκτυπο της κακοκαιρίας στον τουρισμό, τόνισε: «Για κακοκαιρία και τουρισμό: Είναι ευνόητο ότι επηρεάζει αρνητικά όλη την ευρύτερη περιοχή - και της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας και της Μαγνησίας και γενικότερα όλη τη χώρα.  Ο τουρισμός είναι ένα πολύ ευαίσθητο κομμάτι της οικονομίας, που επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, εξωγενείς, είτε είναι του εσωτερικού είτε του εξωτερικού.  Πριν κάποιους μήνες είχαμε το άλλο τραγικό περιστατικό στη Θεσσαλία με τους σιδηροδρόμους, υπάρχουν προβλήματα κατά καιρούς με τον άσχημο καιρό... Αυτό που έγινε ήταν το αποκορύφωμα και επηρεάζει πάρα πολύ τα ξενοδοχεία και την οικονομία της ευρύτερης περιοχής».

Πρωτοβουλία του Makedonia Palace υπέρ των πληγέντων

«Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, συμμετέχουμε σε όλο αυτό το γεγονός. Δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε εκτός, ως εταιρεία είμαστε ευαίσθητοι σε αυτά τα πράγματα. Αποφασίσαμε να κάνουμε μία κίνηση μαζί με τον Ερυθρό Σταυρό. Αποφασίσαμε κάθε διανυκτέρευση που θα γίνεται στο Makedonia, ένα μέρος των χρημάτων να συγκεντρώνεται ώστε αυτό το κεφάλαιο να δοθεί στον Ερυθρό Σταυρό, προκειμένου να το διαθέσει σε πόρους και ανάγκες των πληγέντων», υπογράμμισε ο κ. Σωτηρίου.

 «Θα υπάρξει αντίκτυπος στα προϊόντα. Στο Makedonia Palace η τροφοδοσία μας με προϊόντα της Θεσσαλίας, ήταν πάρα πολύ μεγάλη. Ολα αυτά θα λείψουν τώρα, μέχρι να ξαναγεννηθούν. Καταλαβαίνετε ότι αυτό θα αγγίξει όλη την Ελλάδα», είπε.

Πρωτιά των Ελλήνων

«Η μέση τιμή έχει ανέβει στη Θεσσαλονίκη. Οι αγορές έχουν αλλάξει. Παλαιότερα ήταν μικρό το ποσοστό των Ευρωπαίων, ανύπαρκτοι οι Αμερικανοί και ένα μεγαλύτερο ποσοστό Βαλκάνιων. Πλέον, έχουν πρωτιά οι Ελληνες. Ακολουθούν οι Αμερικάνοι, για πρώτη φορά».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ